νέες-εξηγήσεις-πατούλη-για-πεταμένα-ρ-1139932
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 20.02.2023 | 09:20

Νέες εξηγήσεις Πατούλη για πεταμένα ρούχα που προορίζονταν για Τουρκία-Συρία

Για τα ρούχα που βρέθηκαν πεταμένα έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικήςκαι προορίζονταν για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιώργος Πατούλης. Κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ανέφεραν πως το Σάββατο το απόγευμα τα συγκεκριμένα αντικείμενα ήταν συσκευασμένα σε κουτιά και τα εγκατέλειψαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Περιφέρειας χωρίς καμία επιτήρηση.

Εκεί, φέρεται ότι έσπευσαν κάποιοι Ρομά από πρόχειρους καταυλισμούς, διάλεξαν ό,τι ήθελαν και τα υπόλοιπα τα άφησαν εγκαταλειμμένα εκεί.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις σε εξέλιξη η αποστολή που εστάλη των 50 φορτηγών της Περιφέρειας, και σε λίγο θα βρίσκεται στην Τουρκία. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε, ήθελα να πω ότι χιλιάδες τόνοι μετά την πρόσκληση που κάναμε στους δήμους, έρχονται και κάθε μέρα που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, κατηγοριοποιούν όλες αυτές τις χιλιάδες τόνους ρούχων», ανέφερε αρχικά ο κ. Πατούλης.

«Υπήρχαν πολλοί εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή την αποστολή για να φύγει την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να γίνει η διαλογή των ρούχων. Τα ρούχα που ήταν ακατάλληλα, πάνε για ανακύκλωση. Την προηγούμενη ημέρα ήταν εκεί τα ρούχα για να τα πάρει η ανακύκλωση και επειδή δεν υπήρχε κάποιος να ανοίξει την Κυριακή την αποθήκη, μετά τη διαδικασία της διαλογής, είδαμε αυτή την εικόνα. Εγώ δεν είδα (πάνες και γάλατα). Κάποια εξ αυτών, δεν ξέρω τι ώρα τραβήχτηκαν οι φώτο, είναι αυτά που αφήνουν οι συμπολίτες μας για να πάνε στη διαλογή», συμπλήρωσε ο Γιώργος Πατούλης.