Νέα συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής την Τετάρτη (ημερήσια διάταξη)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 7-10-2020 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=36956:19i-synedriasi-p-s-2020&catid=123&Itemid=98

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=123&Itemid=98

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Επικύρωση πρακτικών της 5ης (διακοπείσας), 5ης (συνέχεια), 6ης, 7ης, 8ης, 9ης και 10ης Συνεδρίασης έτους 2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
 2. Έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Α΄ τριμήνου 2020.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Β΄ τριμήνου 2020.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Καθορισμός αμοιβής δικηγορικής εταιρείας για το δικαστικό χειρισμό υποθέσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση και εμπειρία, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1568/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Καθορισμός αμοιβής δικηγορικής εταιρείας για το δικαστικό χειρισμό υποθέσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση και εμπειρία, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1573/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας ένταξης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου: «Συντήρηση και αναβάθμιση του οδοφωτισμού των κύριων οδικών αξόνων της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Μεταφορά έργου από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

(ΣυνεισηγήτριεςηΑντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Έγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο εταιρικό σχήμα για την υποβολή της πρότασης για το έργο PHOSTIR – Community-basedPHOtonics-basedsmartSensing for real-timeurbanpollutionmonitoring Technologies in the mid-IR (PHOSTIR – Τεχνολογίες για καταγραφή σε πραγματικό χρόνο της αστικής ρύπανσης, στηριζόμενες σε κοινοτικούς, έξυπνους αισθητήρες φωτονικής τεχνολογίας του μεσαίου υπέρυθρου φάσματος) στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αικ. Αδαμοπούλου-Κουτσογιάννη)

 1. Έγκρισητης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο εταιρικό σχήμα για την υποβολή της πρότασης για το έργο “LIFECLIMAIR–RaisingawarenessontheeffectsandfeedbacksbetweenairpollutionandclimatechangeusingIoTtools” (Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής & τη σχέση της με την ατμοσφαιρική ρύπανση με εργαλείο το Διαδίκτυο των Πραγμάτων) στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αικ. Αδαμοπούλου-Κουτσογιάννη)

 1. Έγκριση για την λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας για το έργο «Μελέτη προμήθεια και εγκατάσταση ενός πλήρους καλωδιακού συστήματος εννέα (9) κυκλωμάτων στην περιοχή του ΚΥΤ Κουμουνδούρου» του ΑΔΜΗΕ (Περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου υπ’ αριθ. 9 Περιφερειακής οδού Ασπροπύργου).

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Θέσπιση και εφαρμογή κριτηρίων μελέτης και εγκατάστασης νέας φωτεινής σηματοδότησης.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Έγκριση τροποποίησης της υπ’αριθμ.185/2020 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2020 για σκάφη τύπου BUG.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βάρσου)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου Μονάδα παραγωγής σκυροδέματος και ασφαλτομίγματος στη θέση “Μπούλμπερι–Λαζάρηδες” του Δήμου Αίγινας της εταιρείας «Ν. και Κ. ΤΟΓΙΑΣ Α.Ε.».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ανανέωση – τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Τελεφερίκ Πάρνηθας» της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ Α.Ε., στο Δήμο Αχαρνών της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υφιστάμενου εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικών, καλλυντικών &ιατροτεχνολογικών προϊόντων & συμπληρωμάτων διατροφής της εταιρίας «ΡΑΦΑΡΜ ΑΕΒΕ» που λειτουργεί στη θέση Πούσι – Χατζή του Δήμου Παιανίας της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ανανέωσης-παράτασης χρονικής διάρκειας ισχύος ΑΕΠΟ του έργου «Επίγειο Κέντρο Δορυφορικών Ζεύξεων της εταιρείας FORTHNET MEDIA A.E., με κωδική ονομασία θέσης «GRC-ATH 13 GRC-ATH 14 GRC-ATH 17» που υφίσταται επί της οδού Μάνης, Κάντζα, Δήμου Παλλήνης, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της υφιστάμενης αποθήκης βιομηχανικών πεπιεσμένων αερίων και ασετυλίνης της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ GASES ΑΕΒΕ» βρίσκεται επί της Λ. Σχιστού -Σκαραμαγκά 92, στο όρος Αιγάλεω και υπάγεται στο Δήμο Περάματος, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Έγκριση λήψης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα πλαίσια του έργου «Ηλεκτροφωτισμός οδών οδικού δικτύου Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού, Νότιου, Δυτικού και Βόρειου Τομέα Αθηνών – Εργολαβία 3», συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00 € (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α. 24%).

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας επί της οδού Πειραιώς (Β΄ φάση) στα πλαίσια του έργου: «Κατασκευή δικτύου ομβρίων σε περιοχές των Δήμων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης της Περιφέρειας Αττικής για τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας)

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!