Νέα μήνυση κατά του Πέτρου Τατούλη

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες ετοιμάζεται να μπλέξει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά τη νέα μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης.

Η συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λίγες ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση καταδίκης του περιφερειάρχη (και της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου) σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και σε ένα χρόνο στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος τους η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία».

Στη μήνυση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, που έχει κοινοποιηθεί και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναφέρεται ότι οι δηλώσεις του περιφερειάρχη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα, για σχέση δικηγόρων-δικαστών που οδήγησε σε προσδιορισμό εξωπραγματικών αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις του δρόμου Γαργαλιάνοι-Ρωμανού, «αποτελούν ουσιαστικά καταγγελία για δήθεν ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος».

Πρόκειται για έναν «πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό» υποστηρίζει ο Κώστας Μαργέλης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δήλωση που είχε προκαλέσει όλες τις προηγούμενες ημέρες, συζητήσεις και προβληματισμό στους νομικούς και δικαστικούς κύκλους.

Στην αναφορά του ο κ. Μαργέλης σημειώνει πως τα όσα καταγγέλονται από τον περιφερειάρχη είναι «προφανώς ψευδή και αβάσιμα, σε καμία περίπτωση δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη πραγματικότητα και την αλήθεια». Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις του «όχι μόνο φραστικό ατόπημα, αλλά θεσμική εκτροπή» και προσθέτει: «Οι Δικαστές του Εφετείου Καλαμάτας καθώς και οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αλλά και Κυπαρισσίας, συλλειτουργοί και αυτοί της Δικαιοσύνης, επιτελούν με αμεροληψία και εντιμότητα το συνταγματικό τους καθήκον και δεν ανέχονται τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΗΝΥΣΗ, ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!