Νέα υψηλά πρόστιμα για ακατάλληλα τρόφιμα από τη νομαρχία Πειραιά

Πρόστιμα συνολικού ύψους 37.500 ευρώ σε 8 επιχειρήσεις για διακίνηση και εμπορία ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων επέβαλε η νομαρχία Πειραιά

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους της διεύθυνσης κτηνιατρικής της νομαρχίας Πειραιά και αφορούσαν διακίνηση στην αγορά αλλοιωμένων και ληγμένων τροφίμων, αποθήκευση τροφίμων κάτω από απαράδεκτες συνθήκες ή σε μη αδειοδοτημένο χώρο, πώληση τροφίμων που δεν έφεραν τις προβλεπόμενες από τον νόμο σημάνσεις.

Ειδικότερα επιβλήθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα :

– 15.000 € στην εταιρεία «δΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΟΣΗΣ Α.Ε» που βρίσκεται στον Ρέντη διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121,5 κιλά διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης αποθηκευμένα σε χώρο που δεν διέθετε άδεια αποθήκευσης και διακίνησης.
– 7.000 € στην εταιρεία «ΦΛΩΡΙδΗΣ ΑΕΒΕΚ» με έδρα το Μοσχάτο διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατεψυγμένες συκωταριές ελληνικής προέλευσης και μοσχάρι ελληνικής επεξεργασίας συνολικού βάρους 5.595 κιλών τα οποία δεν διέθεταν σημάνσεις καταλληλότητας.
– 5.000 € στην επιχείρηση CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. διότι σε έλεγχο που έγινε σε υποκατάστημά της στον Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 54 κιλά γαρίδες ολόκληρες αποφλοιωμένες & καλαμάρια ροδέλες τα οποία έφεραν ενδείξεις απόψυξης – επανακατάψυξης και παρουσίαζαν αλλοιώσεις των οργανοληπτικών τους χαρακτήρων.
– 3.000 € στην επιχείρηση «SUPER MARKET ΚΑΝΑΚΗΣ» στη Σαλαμίνα γιατί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τρόφιμα ζωικής προέλευσης συνολικού βάρους 2.800 κιλών που φυλάσσονταν σε ψυκτικό θάλαμο χωρίς αδεία και σε υπαίθριο χώρο κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.
– 2.500 € στην επιχείρηση «ΣΠΕΝΤΖΟΣ Α.Ε» στη Νίκαια διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60 κιλά διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης τα οποία παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών τους χαρακτήρων, είχαν παρελθούσα ημερομηνία λήξης και δεν έφεραν ενδείξεις.
– 2.000 € στην επιχείρηση «Ελληνική Τροφοδοτική Ε.Π.Ε» στον Πειραιά διότι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τρόφιμα συνολικού βάρους 201 κιλών με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης και χωρίς ενδείξεις
– 1.500 € στην επιχείρηση «DITRO ΜΟΝ Ε.Π.Ε» διότι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 722 κιλά τυρί γκούντα Γερμανίας αποθηκευμένα σε ψυγεία στην δραπετσώνα με ελλιπείς και ασαφείς ενδείξεις ως προς το όνομα, την επωνυμία του παραγωγού και την χώρα προέλευσης.
– 1.500 € στην επιχείρηση «FRESH GOURMEΤ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α.Ε» διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.000 κιλά διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης προμαγειρεμένα και κατεψυγμένα που προορίζονταν για χονδρική πώληση χωρίς σήμανση καταλληλότητας.

Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «τα συνεχή ευρήματα των υπηρεσιών μας δείχνουν ότι η ανάγκη για περισσότερους ελέγχους στην αγορά είναι επιτακτική και επιβεβλημένη. δυστυχώς όμως ο αριθμός των ελεγκτών μας τα τελευταία χρόνια αντί να αυξάνεται παραμένει στάσιμος ή και μειώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό να παραμένουν τεράστιες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του υγιούς ανταγωνισμού».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!