Νέα έργα από το ΕΣΠΑ για την Αλόννησο

Επτά νέα έργα προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ για την Αλόννησο ενέταξε με απόφασή του στο ΕΣΠΑ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση των τεσσάρων Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιού Τρικερίου), με συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ.
Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, ξεκινά τη χρηματοδότηση ενός στοχευμένου προγράμματος που έχει σαν στόχο την υλοποίηση έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα αυτά, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές καθώς, όχι μόνο καλύπτουν άμεσες ανάγκες στα νησιά μας, αλλά και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία όπως και νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι να δούμε τις ανάγκες των νησιών μας προεξοφλώντας το μέλλον στο παρόν αλλάζοντας αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα, να σπρώχνουμε τα προβλήματα του παρόντος στο μέλλον. Μπορεί η οικονομική συγκυρία να είναι αρνητική, όμως με τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων των φορέων πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τις Β. Σποράδες».
Σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για το Δήμο μας καθώς εντάσσονται σημαντικά έργα προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για την τοπική κοινωνία και για τον τουρισμό στο νησί και αφορούν νέες αίθουσες για το δημοτικό σχολείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις σε δρόμους για παραλίες, δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων σε οικισμούς, χώρους στάθμευσης κ.α. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την καλή συνεργασία που υπάρχει και για το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στα νησιά των Σποράδων και όχι μόνο. Και ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω μια φράση του ότι Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή συνεργούν και συνεργάζονται.».

Τα εφτά έργα είναι:

1.ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ ΕΩΣ ΓΙΑΛΙΑ 210.000,00
2.ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΑΛΩΝΙΑ ΠΡΟΣ ΒΡΥΣΙΤΣΑ 370.000,00
3.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗ ΓΙΑΛΟ 156.000,00
4.ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΧΩΡΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ 436.000,00
5.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΟΙΠΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΠΡΙΣΙΕΣ 328.000,00
6.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ 650.000,00
7.ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΒΟΤΣΗ, ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΤΗΡΙ 350.000,00

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ


Αφήστε μια απάντηση