νέα-ένταση-στην-παράταξη-κασαπίδη-κόν-1075489
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 28.09.2022 | 10:18

Νέα ένταση στην παράταξη Κασαπίδη: Κόντρα Κιοσέ- Μακρυγιάννη για τις επενδύσεις στη Δυτ. Μακεδονία

Δε λένε να σταματήσουν οι εσωπαραταξιακές κόντρες στην παράταξη της περιφερειακής αρχής, με την Οικονομική Επιτροπή να αποτελεί πεδίο συνεχών αντιπαραθέσεων ή διαφωνιών μεταξύ στελεχών που ανήκουν στο συνδυασμό Κασαπίδη. Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τους Δημήτρη Σαββόπουλο και Γιάννη Γιάτσιο να καλούν τον Περιφερειάρχη να είναι πιο προσεκτικός με τις αναφορές του στο παρελθόν και τα πεπραγμένα άλλων διοικήσεων, σήμερα το φυτίλι άναψε όταν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Γιάννη Κιοσές, σχολίασε τη φιλοξενία αντιπροσωπείας επενδυτών από την Αίγυπτο τις προηγούμενες ημέρες στα Γρεβενά.

Η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε σήμερα να εγκρίνει έξοδα φιλοξενίας της συγκεκριμένης αποστολής, στο τέλος της συνεδρίασης όμως ο Γιάννης Κιοσές, αναρωτήθηκε αν ποτέ έχει μετρηθεί το αντίκτυπο τέτοιων ενεργειών:

«Ποιον αγώνα κερδίσαμε στο επιχειρείν, αυτά τα 10 χρόνια ως περιφέρεια. Να βάλω τα 12-15, έχετε να μας πείτε έναν επιχειρηματία; Και στον τουρισμό κάναμε πολλές ενέργειες, όπως στη Ρωσία δείξτε μας πόσους Ρώσους δεχτήκαμε. Όλα καλά είναι αυτά αλλά στο δια ταύτα να μου πείτε ποιον επιχειρηματία φέραμε στην περιοχή, από κάποια άλλη χώρα;» Ηλίας Κάτανας: “Προκλητική η απόφαση για την Κοζάνη- Να πάρουν πρωτοβουλίες όσοι φωτογραφιζόταν στην ΕΠΟ” 28 Σεπτεμβρίου 2022, 12:15 πμ ΣΦ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ”: “Πόση βρωμιά και δυσοσμία ;” 27 Σεπτεμβρίου 2022, 11:08 μμ Φ.Σ. Κοζάνη: Ήττα στη μάχη αλλά όχι στον πόλεμο- Τα δεδομένα και τα περιθώρια δικαίωσης μετά την απόφαση του Διαιτητικού της ΕΠΟ 27 Σεπτεμβρίου 2022, 11:01 μμ Η αναφορά Κιοσέ φάνηκε να ενόχλησε τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Μενέλαο Μακρυγιάννη, ο οποίος τόνισε πως ήδη υπάρχει μία επένδυση 780εκ. ευρώ(Advent), αλλά δε σταμάτησε εκεί καθώς κάλεσε τον Γιάννη Κιοσέ να του πει την πρότασή του ώστε να αναπτυχθεί επιχειρηματικά η Περιφέρεια.

Κάπου εκεί η συζήτηση άρχισε να ανάβει, με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας να σημειώνει πως χωρίς σιδηρόδρομο και οδικό δίκτυο θα «μείνουμε στις ελπίδες» για να πάρει την απάντηση του Μενέλαου Μακρυγιάννη πως καταβάλλονται προσπάθειες και τα δίκτυα μεταφορών της περιοχής.

Η συζήτηση έκλεισε με την απάντηση του Γιάννη Κιοσέ, η οποία αφήνει πολλά ερωτηματικά και καταδεικνύει το αρνητικό κλίμα ανάμεσα σε στελέχη της παράταξης Κασαπίδη:

«Επειδή γνωρίζω γι’ αυτό ανησυχώ», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: e-ptolemeos.gr