ΠΕΣΥ Δυτ. Μακεδονίας: Παραιτείται ή όχι ο Περιφερειάρχης; (βίντεο)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε  η ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Έίχε προηγηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη και του Γιώργου Δακή. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του περιφερειάρχη, ο οποίος επανέλαβε πως θα παραιτηθεί όχι τώρα, αλλά εάν βρεθεί αγοραστής για τις μονάδες της ΔΕΗ.

«Να παραιτηθείτε τώρα» είπε ο κ. Δακής, για να αντιδράσει έντονα ο κ. Καρυπίδης λέγοντας «μη με διακόπτεις».» και συνέχισε: «Eμείς είπαμε ότι θα παραιτηθούμε αν θα υπάρξει πώληση…»

H ένταση συνεχίστηκε και προς το τέλος της εξάωρης και πλέον συνεδρίασης με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να κατηγορεί την περιφερειακή Αρχή αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως είπε, που τη στηρίζουν ότι «είναι άθλιοι και ανάξιοι», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε, πως «πέρασε», κατά πλειοψηφία η πρόταση ψηφίσματος του Θ. Καρυπίδη, η οποία και θα κοινοποιηθεί αναλυτικά στα ΜΜΕ.

Γ. Δακής: «Nτροπή σας. Είστε άθλιοι κι ανάξιοι» 

«Και βέβαια, να παραιτηθούν, όσοι από την Περιφερειακή Αρχή στηρίζουν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που σήμερα προωθούν αυτή την καταστροφική λύση της ΔΕΗ, σε αντίθεση όσων και οι ίδιοι είχαν ισχυριστεί και υποσχεθεί, στους πολίτες».

Η συγκεκριμένη αναφορά, που περιλαμβανόταν στην εισήγηση της αντιπολίτευσης για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, με τη λήξη της συνεδρίασης του Π.Σ., προκάλεσε τις ενστάσεις του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, ο οποίος σημείωσε πως τέτοιες αναφορές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και πως έτσι μπαίνουμε στη λογική των πολιτικών – κομματικών φρονημάτων, κάτι με το οποίο δε συμφωνεί. Κάπου εκεί, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, διέκοψε τον Περιφερειάρχη και σημειώθηκε εκ νέου ένταση.

Θ. Καρυπίδης: Eίπαμε ότι θα παραιτηθούμε αν θα υπάρξει πώληση
«Eμείς είπαμε ότι θα παραιτηθούμε αν θα υπάρξει πώληση. Πώληση σημαίνει ότι κάποιος πούλησε και κάποιος αγόρασε. Υπάρχει κάποιος που αγόρασε; Αν υπάρξει αγοραστής εμείς θα παραιτηθούμε!», ανέφερε κατά τη δευτερολογία του ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θοδωρής Καρυπίδης κι αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες δευτερολογίες.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης του Π.Σ. Δ. Μακεδονίας,  η Γ. Ζεμπιλιάδου ξανακάλεσε τον Περιφερειάρχη να παραιτηθεί, ενώ χαρακτήρισε ανακρίβειες – δίνοντας συγκεκριμένες διευκρινίσεις – για όσα προηγουμένως ακούστηκαν από τον ίδιο, πως η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν θα ορκιζόταν περιφερειακός σύμβουλος αν περνούσε το νομοσχέδιο της Μικρής ΔΕΗ, όπως και πέρασε, τον Ιούλιο το 2014.

βίντεο: kozan.gr

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΤΑΣΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ