Νέα δίοδος μειώνει την απόσταση Ελλάδας – Βουλγαρίας

Ένα ακόμα βήμα στη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας, αποτελεί η πρωτοβουλία της νομαρχίας Ξάνθης για τη διάνοιξη και λειτουργία μιας νέας τουριστικής διόδου, που θα συνδέει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.

Σε δηλώσεις του, ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, επισήμανε πως η νέα δίοδος «θα ενώσει την ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τη νοτιοανατολική Βουλγαρία, μειώνοντας, έτσι, σημαντικά, την απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Φιλιππούπολη».

Αναφερόμενος στα οφέλη για την τοπική οικονομία, τόνισε ότι «με τη νέα τουριστική δίοδο ανοίγει μια τεράστια αγορά τουριστικού ενδιαφέροντος που αναμένεται να προσφέρει τα μέγιστα στην αύξηση της έλευσης των επισκεπτών από τη Βουλγαρία». Οπως είπε, τα έργα έχουν προχωρήσει, καθώς «βρισκόμαστε στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης» και αναμένεται η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τη δημιουργία του σταθμού.

Ο νομάρχης Ξάνθης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου Ζλάτογκραντ για την προσφορά του στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, στην πρόσφατη διασυνοριακή πολιτιστική συνάντηση που διοργανώθηκε, από το δήμο Ζλάτογκραντ, στο παρεκκλήσι των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Κορυφή Κωνσταντίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση