Νέα ακατάλληλα τρόφιμα εντόπισε η Νομαρχία Πειραιά

Στα πλαίσια των καθημερινών ελέγχων, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά εντόπισαν και μπλόκαραν 21 τόνους ακατάλληλων για κατανάλωση φασολιών που επρόκειτο να εισαχθούν από την Κίνα μέσω του Ε’ Τελωνείου Πειραιά.

Κατά την αυτοψία που διενήργησαν οι ελεγκτές στον χώρο του Τελωνείου διαπίστωσαν ότι το προϊόν το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε κοντέϊνερ, παρουσίαζε υγρασία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μούχλας. Το δε φορτίο λόγω της προσβολής ανέδυε οσμή μούχλας.

Αμέσως έγινε δέσμευση από την Νομαρχία Πειραιά και διατάχθηκε η απαγόρευση της εισαγωγής του προϊόντος στην εγχώρια αγορά, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «ο αγώνας μας για την προστασία των καταναλωτών και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι καθημερινός και αδιάκοπος. Παρά τις μεγάλες ελλείψεις μας σε μέσα και προσωπικό, ελλείψεις που η κυβέρνηση αρνείται ετσιθελικά να καλύψει, εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για την διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που φτάνουν στο πιάτο των συμπολιτών μας, στο πιάτο μας, στο πιάτο των παιδιών μας. Αν πάντως η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τους καταναλωτές, οφείλει επιτέλους να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των νομαρχιών με μέσα και προσωπικό».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!