ΝΑΜ: πέντε προτάσεις για τα απροστάτευτα παιδιά

Προτάσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του προνοιακού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των απροστάτευτων παιδιών, υπέβαλε με επιστολή της προς την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά, η αντινομάρχης Μαγνησίας Ντία Βουβαλούδη

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αναδιοργανωθεί και να προσαρμοσθεί το πρόγραμμα στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας», τόνισε στην επιστολή της η αντινομάρχης.

Μεταξύ άλλων προτείνει:

1. Το ύψος του επιδόματος που είναι σήμερα 44,00 Ε το μήνα για κάθε απροστάτευτο παιδί να αυξηθεί. (Παραμένει το ίδιο από το 1998).
2. Να αυξηθεί το όριο ηλικίας της επιδότησης έως τα 18 χρόνια ή έως το τέλος των σπουδών. Σήμερα το όριο αυτό είναι τα 16 έτη.
3. Να αυξηθεί το όριο εισοδήματος της μητέρας που είναι σήμερα τα 240,00 Ε ( ποσό ανεπίτρεπτο για μια αξιοπρεπή διαβίωση μιας μητέρας με δυο παιδιά ) για να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό περισσότερες άπορες μητέρες ανηλίκων.
4. Στο πλαίσιο της ισότητας των δυο φίλων απαιτείται επίσης η επιδότηση να επεκταθεί και στον μονογονεικό πατέρα με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις.
5. Προτείνουμε τέλος την εξέταση της εφαρμογής ενός νέου εναλλακτικού προγράμματος που θα αφορά ουσιαστικές εφάπαξ παροχές προς την οικογένεια την στιγμή της κρίσης (θάνατος ,διαζύγιο, φυλάκιση, ασθένεια γονιού κ.λ.π.) με στόχο την οικονομική ανεξαρτοποίηση της οικογένειας από τις Υπηρεσίες.

«Ελπίζουμε ότι στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Υπουργείου σας θα εξετάσετε με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία τις προτάσεις μας που προέρχονται από μια Κοινωνική Υπηρεσία της περιφέρειας που βιώνει με ακόμη πιο έντονο τρόπο στην καθημερινή λειτουργία της τα προβλήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ‘όπως τα απροστάτευτα παιδιά», αναφέρει η αντινομάρχης και ζητά μια συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Υγείας για περαιτέρω ενημέρωση στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προγράμματα παιδικής προστασίας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]