ΝΑΜ: προτάσεις για τον Περιφερειακό Βόλου - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back

ΝΑΜ: προτάσεις για τον Περιφερειακό Βόλου

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης για τον Περιφερειακό Βόλου-Ν.Ιωνίας-Αγριάς, δίνοντας τη δυνατότητα στη νομαρχία Μαγνησίας να καταθέσεις τις προτάσεις της, οι οποίες είναι:

1. Να εγκριθεί το συντομότερο δυνατό πρόσθετη πίστωση για τη δημοπράτηση του έργου ολοκλήρωσης της εργολαβίας-«σκούπα» που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.
Tο έργο αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα. Η νομαρχία ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής να επισπευστούν οι διαδικασίες υποκατάστασης του έκπτωτου αναδόχου με διαπραγμάτευση. Αυτό δεν ευοδώθηκε γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους επόμενους στην κατάταξη εργολήπτες. Η ΝΑΜ και οι Δήμοι Βόλου & Ν. Ιωνίας υπέγραψαν κοινή προγραμματική με το ΠΘ και ετοιμάζουν τις μετρήσεις τις ηχορύπανσης προκειμένου να τοποθετηθούν όπου απαιτείται ηχοπετάσματα.

2. Πρέπει να επισπευσθούν με κάθε τρόπο οι διαδικασίες για το τμήμα από Γορίτσα μέχρι την παραλιακή της Αγριάς. Δεν μπορεί ολόκληρος ο νομός να ταλαιπωρείται, επειδή η κατασκευάστρια εταιρία αντιμετωπίζει προβλήματα που δεν αφορούν το ίδιο το έργο. Αν οι εργαζόμενοι, όπως διαμηνύουν, προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.
Εάν υπάρχει αποδεδειγμένη και αντικειμενική αδυναμία ολοκλήρωσης τότε και μόνον τότε θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες επιβολής ποινικών ρητρών και αποβολής του αναδόχου. Πρέπει, επομένως, να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα εκτέλεσης του έργου από τον ήδη εγκατεστημένο ανάδοχο.

3. Να γίνει η παρουσίαση της μελέτης του τμήματος παράκαμψης Αγριάς ώστε να ενημερωθούν φορείς και πολίτες και να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσής της, προκειμένου στη συνέχεια να ενταχτεί και η κατασκευή του μέχρι το Βρύχωνα.

4. Να κηρυχθούν και οι υπόλοιπες απαλλοτριώσεις για διάφορα τμήματα στην περιοχή της Αγριάς και αλλού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!