«Ναι» Σγουρού στην μεταβίβαση του Πεδίου του Άρεως στο δήμο

Σύμφωνος είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με την πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας διαχείρισης του Πεδίου του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης προχώρησε στη σχετική πρόταση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, με θέμα την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

«Η Περιφέρεια Αττικής τάσσεται υπέρ της πρότασης του Δημάρχου Αθηναίων. Άλλωστε αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τη διαχείριση των χώρων πρασίνου και των μεγάλων πάρκων να την έχουν οι Δήμοι. Καλούμε την κεντρική διοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο η μεταβίβαση της αρμοδιότητας θα πρέπει να συνεπάγεται και με την αντίστοιχη μεταβίβαση πόρων για την κάλυψη του κόστους συντήρησης και λειτουργίας του πάρκου», δήλωσε αρχικά ο κ. Σγουρός.

Και συμπλήρωσε: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που έχει ασχοληθεί πολλές φορές με το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης και αξιοποίησης των χώρων πρασίνου της Αττικής, θα έχει την ευκαιρία να επανατοποθετηθεί αμέσως μόλις έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα στοιχεία και λεπτομέρειες για την πρόταση του Δήμου Αθηναίων και τις νομοθετικές παρεμβάσεις που απαιτούνται».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση