ΝΑδΑ: σχέδιο για ατυχήματα τύπου ΣΕΒΕΖΟ

Η σύνταξη του νομαρχιακού Σχεδίου αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε), που εμπίπτουν στις διατάξεις της ΚΥΑ 12044/613/2007 (ατυχήματα τύπου ΣΕΒΕΖΟ) , θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που θα γίνει στη νομαρχία δυτικής Αττικής, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί.

Το σχέδιο αναφέρεται σε Τεχνολογικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης, που μπορεί να προκληθούν σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αποθήκες που παράγουν ή διακινούν τοξικές, εύφλεκτες και γενικά επικίνδυνες ουσίες και ευρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της νομαρχίας.

Η νομαρχία δυτικής Αττικής δείχνει ιδιαίτερο βάρος σ’ αυτό το σχέδιο, λόγω του μεγέθους- μεγάλου αριθμού των εγκαταστάσεων και γιατί μερικές περιλαμβάνονται από κατοικημένους τόπους. Οι έκτακτες ανάγκες και τα ατυχήματα μπορεί να προκληθούν από ανθρώπινες παραλείψεις και ενέργειες, φυσικά φαινόμενα (π.χ. σεισμούς, φωτοχημικά φαινόμενα), πολεμικές ενέργειες και τυχαία τεχνολογικά περιστατικά.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]