Να μπουν στο πακέτο των 28 δις και οι αγρότες, ζητάει από την Κυβέρνηση ο Νομάρχης Λάρισας

Να πάρουν μέτρα στήριξης και να συμπεριλάβουν τους αγρότες στο πακέτο των 28 δις ευρώ, με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει την οικονομία, ζητεί από την Κυβέρνηση ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός.

Ειδικότερα ο Νομάρχης κ. Λ. Κατσαρός, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, έχουν επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, λόγω και της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ειδικά ο νομός Λάρισας, πρώτος πανελλαδικά σε φυτική παραγωγή και δεύτερος σε ζωική παραγωγή, πλήττεται σήμερα καίρια, όπως και η υπόλοιπη Θεσσαλία.

Επομένως η λήψη μέτρων στήριξης των γεωργών και των κτηνοτρόφων είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.

Σαν Νομάρχης Λάρισας, αλλά και σαν Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων της ΕΝΑΕ, ζητώ από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε από το πακέτο των 28 δις. ευρώ να στηριχθούν γεωργοί και κτηνοτρόφοι για τους οποίους υπάρχει σήμερα ζήτημα επιβίωσης.

Υπάρχουν χιλιάδες αγρότες απλήρωτοι, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον ούτε στα οικογενειακά τους έξοδα να αντεπεξέλθουν, ούτε και στις υποχρεώσεις της νέας καλλιεργητικής χρονιάς που ήδη ξεκίνησε.

Πρέπει άμεσα να υπάρξει ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των αγροτών που να εξασφαλίζει κατ’ αρχήν την άμεση καταβολή των πάσης φύσεως οφειλομένων, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την καταβολή των επιδοτήσεων.

Με δυο λόγια, η Κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή του αγροτικού κόσμου, αλλά και τις δικές μας επισημάνσεις και να προχωρήσει άμεσα στην ανακούφιση των γεωργών και των κτηνοτρόφων, δίνοντας αυτά που δικαιούνται»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!