Ν. Πειραιά: πρόστιμα 163 χιλ. € σε φορτηγά

Πρόστιμα συνολικού ύψους 163.050 € έχει επιβάλει από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα η νομαρχία Πειραιά σε ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών οχημάτων (δημοσίας χρήσεως, ιδιωτικής χρήσεως, βυτιοφόρα υγρών καυσίμων κλπ), οι οποίοι μετά τους ελέγχους των μικτών κλιμακίων της διεύθυνσης Μεταφορών διαπιστώθηκε να έχουν υποπέσει σε διάφορες παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ειδικότερα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 40.000 € για μη ύπαρξη ή μη ισχύουσα Κάρτα Καυσαερίων, 20.300 € για μη ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, 20.000 € για οδήγηση από άτομο που δεν διαθέτει ανάλογη κατηγορία οδήγησης, 11.000 € για υπέρβαρο όχημα κατά 20 %, 7.000 € για φθαρμένα ελαστικά, 6.000 € για μη ισχύον πιστοποιητικό ADR, αλλά και για μια σειρά ακόμη από παραβάσεις όπως είναι η πλημμελής φόρτωση, η υπέρβαση της ημερήσιας περιόδου οδήγησης, η κυκλοφορία φορτηγού κατά τις ώρες απαγόρευσης κλπ.

Οι έλεγχοι των Μικτών Κλιμακίων της διεύθυνσης Μεταφορών στα οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος της Tροχαίας, διενεργούνται με εντατικούς ρυθμούς στα πάσης φύσεως φορτηγά οχήματα που κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιφέρεια της Νομαρχίας Πειραιά με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας, την ασφάλεια στις οδικές μετακινήσεις και την προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη εκπομπή αερίων ρύπων. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε σημεία όπου η διέλευση φορτηγών οχημάτων είναι συχνή, όπως για παράδειγμα στη Λεωφόρο Σχιστού, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά και σε πολλά άλλα σημεία.

Για όλες τις παραβάσεις πέραν των προστίμων επιβλήθηκαν από τη νομαρχία Πειραιά και οι περαιτέρω προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις όπως μερική ή οριστική αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και η παραπομπή στη δικαιοσύνη.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας υπογράμμισε ότι «η τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας για την ασφαλή κυκλοφορία όλων των οχημάτων, πόσο μάλλον των φορτηγών είναι επιβεβλημένη. «Λάθη», «αμέλειες», «αδιαφορία» σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα όπως για παράδειγμα τα φθαρμένα ελαστικά, η πλημμελής φόρτωση, η υπερφόρτωση ενός φορτηγού, η οδήγηση για περισσότερες ώρες από όσες επιτρέπεται δεν συγχωρούνται και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να στοιχίσουν πολύ ακριβά. Οι επαγγελματίες οδηγοί που ασκούν ένα εξαιρετικά δύσκολο και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες επάγγελμα θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην τίθεται σε καμία περίπτωση η ζωή η δική τους και των συνανθρώπων μας σε κίνδυνο. Από τη μεριά μας οι έλεγχοι στα φορτηγά οχήματα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και με γνώμονα τόσο την ασφάλεια στις μετακινήσεις όσο και την προστασία του περιβάλλοντός μας».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]