Ν. Αιγαίο: Σύσκεψη στην Αθήνα για φράγματα και υδατοδεξαμενές

Διευρυμένη σύσκεψη  έγινε  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή των   Γενικών   Γραμματέων   του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Κορασίδη Μόσχου  γ.γ. της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου  Καλογήρου  Χριστιάνας,  του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  Μαχαιρίδη  Γιάννη  του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαντζηίωαννου Αντώνη και υπηρεσιακών παραγόντων με θέμα λιμνοδεξαμενές, φράγματα, υδατοδεξαμενές στα νησιά του νότιου Αιγαίου αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εξετάστηκε κάθε έργο διεξοδικά και αναζητήθηκαν  τρόποι   αντιμετώπισης  των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν  σε κάθε έργο.

Προβλήματα που για κάθε έργο είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα

-Το Φράγμα Κρητηνίας Ρόδου.

Το έργο θα μεταφερθεί στην περιφέρεια για υλοποίηση εφόσον επανεγγραφεί  στο πρόγραμμα  δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Για τον σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί συνάντηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

-Το Φράγμα Σχοινά Καρπάθου

Αποφασίστηκε μετά την εμπλοκή της  συμπληρωματικής σύμβασης από το ελεγκτικό συνέδριο να προχωρήσει η  κατάθεση ανακεφαλαιωτικού συγκριτικού  πίνακα. Το έργο έχει εξασφαλισμένες πιστώσεις  από το  πρόγραμμα  Μπαλτατζής.

-Το Φράγμα Τσιγκαλαρίου Νάξου

Το έργο βρίσκεται  με εγκατεστημένο εργολάβο και αναμένεται έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Από την συζήτηση  προέκυψε η αναγκαιότητα αναθεώρησης των διατομών των αγωγών μεταφοράς.

-Το Φράγμα Λέρου

Αποφασίστηκε το έργο να δημοπρατηθεί  όπως σχεδιάστηκε από τις  Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης.

Το Φράγμα  Καστελλορίζου

Ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να αποσταλεί η μελέτη του έργου στις Τεχνικές  Υπηρεσίες της  Περιφέρειας προκειμένου να εξετάσει την δυνατότητα υλοποίησης της αποκατάστασης.

Για τα υπόλοιπα  κατασκευασμένα έργα Καστελορίζου,  Λειψών,  Καλύμνου,  Νισύρου, Τήνου, Τήλου  αποφασίστηκε να γίνει η σύνταξη των πρωτοκόλλων παραλαβής  σε ο΄σα  τα έργα  δεν έχει γίνει και να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες αποκατάστασης προκειμένου να γίνουν λειτουργικά .

Μετά την σύσκεψη έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Αθανάσιο  Τσαυτάρη  τον οποίο ενημέρωσαν ο Περιφερειάρχης και η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής   Οικονομίας και Κτηνιατρικής  κ.  Αντώνη Χατζηϊωάννου και τον  Γ. Διευθυντή  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιάννη  Πουλή και παρουσία των Γενικών Γραμματέων  για την τελευταία πυρκαγιά στην          Ν. Ρόδο και τις ενέργειες και τα έργα που αποφασίστηκαν.

 

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΦΡΑΓΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!