Ν. Αιγαίο: Με συν €1,8 εκατ., λύνει το πρόβλημα σχολικής «Α/βάθμιας» στέγης στην Τήνο

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εντάχθηκε το έργο επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, με προϋπολογισμό 1,806,350.68 ευρώ. Να σημειωθεί πως με την παράδοση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, ενός υπερσύγχρονου σχολείου στους δασκάλους και μαθητές του νησιού, και μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η Τήνος θα έχει επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για πολλές δεκαετίες.

Το έργο αφορά στην επέκταση του υπάρχοντος συγκροτήματος με την κατασκευή κτηρίου συνολικής δόμησης 610 τ.μ. περίπου που θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα – ισόγειο – όροφο – υπόγειο και θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, αποδυτήρια, τουαλέτες και αποθήκες.

Επισημαίνεται ότι θα ακολουθηθεί ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του νεοκλασικού υπάρχοντος κτιρίου, ενώ στο δώμα του θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ για την ενεργειακή του αυτονομία. Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού (έπιπλα, οπτικά μέσα, επιστημονικό εξοπλισμό, εξοπλισμό αίθουσας πολλαπλών χρήσεων).

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ, ΠΕΠ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!