Μήνυση κατά Περιφερειάρχη από ραδιοφωνικό σταθμό

Δεύτερη μήνυση κατέθεσε εναντίον του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου ο ραδιοφωνικός σταθμός “SKY Ρόδος” και ο Αντώνης Μαρτίνης, για τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης την προηγούμενη μέρα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά στις εκφράσεις του περί προαγωγού και παραγωγού για τον ιδιοκτήτη του “sky”.

Ακόμα, ο κ. Χατζημάρκος εγκαλείται για τις εκφράσεις του περί πειρατικών συχνοτήτων και όλα όσα εξέφρασε προφορικά και γραπτά μέσω του γραφείου τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με ανακοίνωσή του ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί διαδικασία ψευδών καταμηνύσεων στη δικαιοσύνη αφού όπως σημειώνουν, «ο κ. Χατζημάρκος με έναν …τόμο απομαγνητοφώνησης εκπομπών προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα πάντα, ακόμη και τις καταγγελίες των εργαζομένων στην Περιφέρεια, τις οποίες χρέωσε στον σταθμό».

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι την 11-08-2020 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου προσκάλεσε δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου στο Περιφερειακό Μέγαρο στη Ρόδο.
Ο Αντώνης Μαρτίνης (αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά) ότι επιτέθηκε εναντίον του με διάφορες φράσεις και περίεργους συνειρμούς, παραθέτοντας τα όσα υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Τονίζεται επίσης ότι, τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη κρίνονται ιδιαιτέρως προσβλητικά και μάλιστα εκτός όλων των άλλων, αναφερόμενος στο επάγγελμα το οποίο ασκεί αδιαλείπτως από το 1990 – και μάλιστα έχων την εμπειρία και από τον πατέρα του που διετέλεσε διευθυντής τοπικών εφημερίδων της Ρόδου επί 30 χρόνια – θεωρεί πως πλήττει βάναυσα την προσωπικότητά του.

Σε ό,τι αφορά την επικεφαλής του γραφείου τύπου Ρένα Παυλάκη, σημειώνεται ότι τελώντας σε γνώση της αναλήθειας των δηλώσεων που αναπαρήγαγε με Δελτίο Τύπου το οποίο η ίδια συνέταξε διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Εξάλλου είναι γνωστό πως ο ραδιοφωνικός σταθμός sky λειτουργεί αδιάλειπτα και με Βεβαίωση Νομίμου Λειτουργίας που χορηγήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γεγονός που τελεί σε γνώση των δύο εγκαλουμένων, καθώς ο μεν πρώτος έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων στο σταθμό, ενώ η δεύτερη έχει εργασθεί σε αυτόν.

Τονίζεται επίσης ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν έτσι το αδίκημα του άρθρου 363 ΠΚ καθώς σε ευρύ κύκλο προσώπων κατέστησαν γνωστό ισχυρισμό, ο οποίος εν γνώσει τους ήταν ψευδής, με μοναδικό σκοπό τους να με καταστήσουν αναξιόπιστο και συκοφάντη, φοβούμενοι την αλήθεια αναφορικά με τα όσα έπραξαν. Ως μάρτυρας προτείνεται ο ρεπόρτερ του σταθμού που παρακολούθησε την επίμαχη συνέντευξη και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Μανώλης Γλυνός.

Πηγή: Εφημερίδα «Ροδιακή»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΗΝΥΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!