Μήνυμα Παπατόλια για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Στη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας αναφέρθηκε ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, στο μήνυμά του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Στο μήνυμά του ο νομάρχης αναφέρει τα εξής:

«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», τιμούν την Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, αλλά και τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη καθιερώθηκε για να προσφέρουμε τιμή στους εθελοντές, που, δίνοντας το αίμα τους κάθε στιγμή σώζουν εκατομμύρια ζωές, ανακουφίζοντας ασθενείς με καρκίνο, θαλασσαιμία ή θύματα ατυχημάτων.

Για το αίμα και τα παράγωγα του δεν υπάρχει υποκατάστατο. Χωρίς την προσφορά του αίματος του εθελοντή αιμοδότη , πολλοί ασθενείς θα έχαναν τη ζωή τους. Η παγκόσμια κοινότητα, αναγνωρίζοντας τον ξεχωριστό ρόλο των εθελοντών, καθιέρωσε αυτό τον ετήσιο εορτασμό κάθε 14 Ιουνίου, ώστε να ενθαρρύνει και να παροτρύνει όλους τους πολίτες της γης στην ανεκτίμητη αυτή προσφορά.

Οι εθελοντές αιμοδότες προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, προσφέρουν δε συνολικά πάνω από ογδόντα ένα εκατομμύρια φορές το αίμα τους ετησίως. Άνθρωποι διαφορετικού μορφωτικού επιπέδου, επαγγέλματος, κοινωνικής τάξης, οικονομικής κατάστασης και εθνικότητας. Όλοι όμως χαρακτηρίζονται από ενδιαφέρον και αλληλεγγύη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Με την ενέργειά τους αυτή, μπορούν να μπουν στην θέση του πάσχοντα συνανθρώπου τους, να συναισθανθούν την ανάγκη του και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Γνωρίζουν πολύ καλά πως όλοι μας, κάποια στιγμή, μπορεί να αντιμετωπίσουμε την ανάγκης εξεύρεσης αίματος, είτε προσωπικά είτε στο άμεσο οικογενειακό μας περιβάλλον. Το δυσάρεστο είναι ότι μόνο ένα ποσοστό του πληθυσμού, παγκοσμίως, προσφέρει το αίμα του. Επομένως απαιτούνται πολλοί παραπάνω εθελοντές αιμοδότες, για να εξασφαλιστεί η ποσότητα του αίματος που απαιτείται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες.

Συγχαίρουμε τον Σύλλογο Εθελοντών αιμοδοτών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για την εικοσιπεντάχρονη δράση του , στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του και καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Μαγνησίας να γίνουν μέλη του, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό στην Πολιτεία και στους συνανθρώπους τους.

Ευχαριστούμε, τέλος, τις αθλήτριες του Συλλόγου «ΒΟΛΟΣ 2004», τόσο για τις αθλητικές τους διακρίσεις, όσο και για την ευαισθητοποίησή τους σε γενικότερα ζητήματα του Νομού μας».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!