Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις των αγροτών για το βαμβάκι

Ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος Ολοκληρωμένης διαχείρισης Βάμβακος για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν μέχρι τις 30-9-2009 στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να υποβάλλουν αίτηση ένταξης και πληρωμής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας Λάρισας, δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι κατά κύρια απασχόληση αγρότες οι οποίοι αντλούν τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός τους από την άσκηση αγροτικής δραστηριότητας και οι συνταξιούχοι Ο.Γ.Α. οι οποίοι συμμετέχουν το 2009 σε σύστημα παραγωγής βαμβακιού μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2 του AGRONET.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα έντυπα αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας, ενώ ειδικά το έντυπο αίτησης είναι διαθέσιμο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν μαζί με την αίτηση ένταξης και πληρωμής είναι:

1) Αντίγραφο της αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2009 όπου δηλώνεται η πρόθεση συμμετοχής και σημειώνονται τα υπό ένταξη στο πρόγραμμα αγροτεμάχια.

2) Υπογεγραμμένη Σύμβαση με Πιστοποιητικό Φορέα για πιστοποίηση κατά το Πρότυπο AGRO 2, στην περίπτωση που δεν υπάρχει ατομική σύμβαση με τον παραγωγό, θα κατατίθεται αντίγραφο ομαδικής σύμβασης με Φορέα Πιστοποίησης όπου θα αναφέρεται ο υποψήφιος για ένταξη στο πρόγραμμα.

3) Υπογεγραμμένη Σύμβαση με σύμβουλο ή και επιβλέποντα γεωπόνο όπως προβλέπεται στο Πρότυπο AGRO 2.

4) Φωτοτυπία του βιβλιαρίου ασφάλισης του ΟΓΑ από την οποία θα προκύπτει το πρόσφατο της θεώρησης, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2009 (Έντυπο Ε1) και εκκαθαριστικό σημείωμα του έτους 2008.

5) Παραστατικά νόμιμης κατοχής της έκτασης (τίτλους ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήρια).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Λάρισας στα τηλέφωνα 2413 511126 & 2413 511122 ενώ όσον αφορά το πρότυπο Ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2 πληροφορίες διατίθενται και μέσω του AGROCERT-ΟΠΕΓΕΠ στο τηλέφωνο 210 3231277.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!