Μεταφέρθηκαν στην Ψέριμο τα μηχανήματα για την αποκατάσταση των ζημιών

Στην Κάλυμνο μετέβη  σήμερα το πρωϊ, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προκειμένου να μεταφέρουν στη Ψέριμο με τον δήμαρχο Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο  κ. Κωνσταντίνο Σταυλά και τον Αντιδήμαρχο Καλύμνου κ. Παντελή Ζωϊδη, τα μηχανήματα για την αποκατάσταση των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 25ης Νοεμβρίου.

Με πλοίο – πλατφόρμα μεταφέρθηκαν δύο ερπυστριοφόροι προωθητήρες, τρείς λαστιχοφόροι φορτωτές και δύο φορτηγά με ογκόλιθους, για τον καθαρισμό των μπαζών και την επίχωση της τάφρου που δημιουργήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις της 25ης Νοεμβρίου, με την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Τα μηχανήματα άρχισαν αμέσως, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη τις εργασίες επίχωσης της τάφρου που δημιουργήθηκε, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι και τα καταστήματα που ήταν παντελώς αποκομμένα και αποκλεισμένα από το λιμάνι του νησιού.

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε όλα τα καταστήματα και τα σπίτια που πλημμύρισαν,  διαπίστωσε τις ζημιές που προκλήθηκαν σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις αλλά και στο παραλιακό μέτωπο του νησιού και εξήγησε στους κατοίκους τις άμεσες ενέργειες που έγιναν για την αποζημίωσή τους.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΡΟΔΟΣ, ΖΗΜΙΕΣ, ΨΕΡΙΜΟΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!