Μένεα Σγουρού κατά Χατζηδάκη για κλείσιμο ΚΤΕΟ

Κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Ανάπτυξης & Υποδομών στρέφεται ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με αφορμή το κλείσιμο των πέντε περιφερειακών ΚΤΕΟ από τις 4 Ιανουαρίου, εξαιτίας σχετικής εγκυκλίου που απαγορεύει από τις 04.01.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου, από τα δημόσια ΚΤΕΟ, μέχρι την πιστοποίησή τους.

«Η τακτική αυτή του Υπουργείου, επιφέρει οικονομική βλάβη στο Δημόσιο, με την απώλεια εσόδων σε μία ήδη δύσκολη συγκυρία για το κράτος. Παράλληλα, θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των πολιτών, αφού οχήματα, όπως λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά, φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών και μεταφοράς επικινδύνων υλικών κ.λ.π., δεν μπορούν να ελεγχθούν», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Και προστίθεται: «Παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής που προχώρησαν έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα πέντε (5) δημόσια ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε αυτήν μέχρι την 03.01.2013, αυτό δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων δεν ολοκλήρωσαν πλήρως και έγκαιρα σειρά διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίησή τους, τροποποιώντας ακόμα και τις απαραίτητες γι’ αυτήν προδιαγραφές στις 28.12.2012».

Η περιφέρεια ζητεί να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, με παράταση χρόνου για την πιστοποίηση των Δημόσιων ΚΤΕΟ, καθότι αυτά είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεικτικό είναι το σχόλιο του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για το ζήτημα «Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», λέει χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης:
Φωτογραφικό φακέλωμα των οχημάτων μέσω ΚΤΕΟ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΤΕΟ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΚΟΝΤΡΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!