μεγάλη-η-ανταπόκριση-στο-καραβάνι-αλ-179288
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 25.02.2015 | 16:58

Μεγάλη η ανταπόκριση στο «καραβάνι αλληλεγγύης» για τους πρόσφυγες του Κομπάνι  

Συγκινητική ήταν, παρά τη δύσκολη συγκυρία, η ανταπόκριση του κόσμου στη μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι. Στο κάλεσμα που οργάνωσαν ο ρ/σ «Στο Κόκκινο», η «Αλληλεγγύη για Όλους», το ΚΕΘΕΑ, το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή πλήθους φορέων από όλη τη χώρα, η απάντηση ήταν «ναι» και μετουσιώθηκε σε 13 τόνους τροφίμων μακράς διαρκείας, 124 κούτες φαρμάκων, 1.400 πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής και 1.000 κουβέρτες.

Μέσα σε περίπου δύο μήνες, στήθηκαν 90 σημεία συγκέντρωσης των απαραίτητων ειδών, σε συνολικά 27 πόλεις της Ελλάδας. Το ΚΕΘΕΑ, μέλη, γονείς, προσωπικό και εθελοντές, διέθεσε τους πόρους του για να συνεισφέρει στη μεγάλη αυτή προσπάθεια: ενημέρωσε και κινητοποίησε τον κόσμο στις τοπικές κοινωνίες όπου λειτουργούν οι μονάδες του, διέθεσε χώρους και μεταφορικά μέσα για τη συγκέντρωση και τη μεταφορά των ειδών, συνεργάστηκε με τοπικούς κοινωνικούς φορείς, προώθησε το μήνυμα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Η αποστολή παράδοσης και διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας που απαρτίζεται από εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στην καμπάνια, έχει ήδη ξεκινήσει για το Σουρούτς, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, παραδομένοι στο έλεος του χειμώνα.