Με ρυθμούς… χελώνας τα έργα στη χώρα – Ποια η πορεία των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους (φωτο)

Με ρυθμούς χελώνας κινούνται οι εργασίες στα εργοτάξια σε όλη τη χώρα. Το πάγωμα των εκταμιεύσεων μεγάλων ποσών από την Τράπεζα της Ελλάδος προς τους κατασκευαστές, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, η αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα και η σχεδιαζόμενη επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους έχουν δημιουργήσει κλίμα «αναμονής», με συνέπεια τα περισσότερα εργοτάξια να υπολειτουργούν και τα έργα να καθυστερούν, σύμφωνα με «Τα Νέα».

tanea 0205 erga

Είναι κοινό μυστικό ότι τα χρονοδιαγράμματα των έργων, στην πλειονότητά τους, δεν τηρούνται. Το 2013 -έπειτα από πάγωμα τριών χρόνων οι τράπεζες είχαν κόψει τη χρηματοδότηση- τα έργα στους αυτοκινητόδρομους ξεκίνησαν και πάλι.

Τότε ετέθη ο στόχος να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα στους αυτοκινητόδρομους στα τέλη του 2015. Τώρα με το νέο ομιχλώδες τοπίο που έχει διαμορφωθεί η εκτίμηση είναι ότι θα αρχίσουν να ολοκληρώνονται, στην καλύτερη περίπτωση, από τα μέσα της επόμενης χρονιάς -και αυτό χωρίς να είναι σίγουρο- υπό την προϋπόθεση βεβαία ότι θα έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Πηγή: «Τα Νέα»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση