με-επιτυχία-ολοκληρώθηκε-ο-2ος-ημι-μαρα-88434
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 03.10.2016 | 13:10

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Ημι-μαραθώνιος Κρήτης (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 2ου Ημι-μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στο Αρκαλοχώρι Κρήτης. Πάνω από 2000 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας από κάθε σημείο της Ελλάδας αλλά και από 21 διαφορετικές χώρες, γέμισαν τους δρόμους των χωρίων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και, πιο συγκεκριμένα, του Αρκαλοχωρίου, του Χουμερίου, του Γαλατά, της Βόνης και του Θραψανού, δίνοντας μοναδικό χρώμα στο Κυριακάτικο πρωινό.

imimarathonios-kriti_aftodioikisi

Η παρουσία του κόσμου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου αλλά και κατά μήκος της διαδρομής έδινε δύναμη στους δρομείς να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. Η ξεχωριστή μουσική στα 8 διαφορετικά σημεία της διαδρομής έδινε τον ρυθμό στο εορταστικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί καθώς το όραμα των διοργανωτών για έναν αγώνα γεμάτο κέφι, έπερνε σάρκα και οστά.

imimarathonios-kriti1_aftodioikisi

Μετά το τέλος του αγώνα οι εκατοντάδες δρομείς φωτογραφήθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία και στα “πηγαδάκια” που στήθηκαν κυριαρχούσε η χαρά και η  ικανοποίηση, από την άρτια διοργάνωση, αλλά και την γραφική διαδρομή.

Δίκαια λοιπόν πλέον, ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους αγώνες που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

imimarathonioskritis2_aftodioikisi

Την όμορφη ατμόσφαιρα του αγώνα σφράγισαν με την παρουσία τους κορυφαίοι Έλληνες Αθλητές και, πιο συγκεκριμένα, οι Ολυμπιονίκες Μανόλης Στεφανουδάκης, Αθανασία Τσουμελέκα και Κατερίνα Θάνου καθώς και οι αθλητές της Εθνικής Ελλάδος Σοφία Ρήγα, Ειρήνη Βασιλείου, Άννα Βασιλείου, Λυκούργος Τσάκωνας.

Η μεγάλη επιτυχία του αγώνα, αποτελεί την μεγαλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειες των μελών της οργανωτικής επιτροπής και ανεβάζει τον πήχη για τις επόμενες διοργανώσεις.

Μέλη της οργανωτικής επιτροπής ανέφεραν συγκεκριμένα «Πιστέψαμε και πιστεύουμε στο θεσμό του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και σήμερα βάλαμε την σφραγίδα για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμο και καταξιωμένο αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιείτε κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, στο Αρκαλοχώρι και θα συμβάλει στην ανάγκη ανάδειξης της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την 1η Οκτωβρίου 2017 και τον 3ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης».