Μαχαιρίδης: Δηλώνει δυσαρέσκεια με περικοπή θέσεων δικαστών στα εφετεία

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με αφορμή το ΠΔ 30/2013, σύμφωνα με το οποίο καταργούνται θέσεις τόσο στο Εφετείο Νοτίου Αιγαίου όσο και Εφετείο Δωδεκανήσου.

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας άδικης για τον νησιωτικό χώρο και ειδικότερα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απόφασης. Στα πλαίσια του εξορθολογισμού του συστήματος η περιφέρεια μας δέχεται ένα ακόμα πλήγμα αυτή τη φορά στο χώρο της Δικαιοσύνης», σημειώνει στην επιστολή του ο Γ. Μαχαιρίδης.

Και συμπληρώνει: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την απόφαση ( π.δ. 30/15-3-2013 ) με την οποία μειώνονται στη διοικητική περιφέρεια της (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες) οι θέσεις των δικαστικών λειτουργών και ειδικότερα οι οργανικές θέσεις του Αντιεισαγγελέα Εφετών Αιγαίου από δύο (2) σε μία (1) και του Εφετείου Δωδεκανήσου από εφτά (7) σε έξι (6). Η απόφαση αυτή είναι βέβαιο ότι πλήττει ακόμη περισσότερο τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο του Νοτίου Αιγαίου, δηλαδή τον κατεξοχήν χώρο που θα έπρεπε η Πολιτεία να επιδεικνύει ιδιαίτερη πρόνοια στα θέματα της προάσπισης της νησιωτικότητας, στον ένα από τους τρείς πυλώνες ύπαρξης και λειτουργίας του κράτους, δηλαδή της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και μάλιστα τη στιγμή που οι τοπικές κοινωνίες αναζητούν περισσότερο από ποτέ ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, το δε κράτος και η πολιτεία γενικότερα έχουν ανάγκη από πιο γρήγορη εκκαθάριση των σοβαρών εκκρεμοτήτων ειδικότερα σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος».

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σημειώνει ότι με την απόφαση αυτή τίθεται σε κίνδυνο πραγματικά – ιδιαίτερα στην Εισαγγελία Αιγαίου – η ταχεία και έγκαιρη εκκαθάριση σοβαρών ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούν και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας του με αυτές που έχουν ήδη εκφράσει οι επαγγελματικές ενώσεις των δικαστικών λειτουργών αλλά και οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές της Περιφέρειας και ζητεί την άμεση τροποποίηση της λανθασμένης αυτής απόφασης

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΦΕΤΕΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!