Μαχαιρίδης: Αναγκαία η εκπόνηση Στρατηγικής Νησιωτικής Πολιτικής

Την ενίσχυση του ρόλου της γενικής γραμματείας Νησιώτικης Πολιτικής στο επίπεδο της εκπόνησης Στρατηγικής Νησιώτικης Πολιτικής με προτάσεις νησιωτικών πολιτικών που θα διαπερνούν το σύνολο των νησιών, προέβαλλε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης. Ο κ. Μαχαιρίδης κατέθεσε τις προτάσεις του κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα τη Στρατηγική για το νησιωτικό χώρο και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο, υπό την Προεδρία του υπουργού Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Μουσουρούλη.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έθεσε, παράλληλα, το θέμα των  Νησιωτικών πολιτικών που πρέπει να εφαρμόζονται, όπως το ακτοπλοϊκό πρόβλημα και οι διασυνδέσεις των νησιών, το πρόβλημα της υγείας, της πολιτικής προστασίας και το αναπτυξιακό πρόβλημα.

Στο  νησιωτικό χώρο, τόνισε ο περιφερειάρχης, δεν υπάρχουν έργα που να έχουν εμβέλεια περιφερειακή αλλά μόνο τοπικής για αυτό και μπορούν να υπάρξουν νησιωτικές πολιτικές που να δια περνούν το σύνολο των νησιών.

Σε εθνικό επίπεδο και στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης  διακυβέρνησης, ο κ. Μαχαιρίδης, υποστήριξε πως  θα πρέπει να υπάρξει ο προσδιορισμός τόσο των αρμοδιοτήτων όσο και των έργων εθνικής, περιφερειακής και τοπικής σημασίας. Οι Περιφέρειες σήμερα μπορούν και παίζουν τον αναπτυξιακό ρόλο τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και στη νέα προγραμματική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο  Γ.Γ, Γιάννης Σπιλάνης, οι περιφερειάρχες  Ν. Αιγαίου, Β. Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Nήσων, Θεσσαλίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  αντιπεριφερειάρχες και διαχειριστικές αρχές  των Περιφερειών.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΓ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση