«Μάθε που ψηφίζεις» στη Θεσσαλονίκη

Από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή των ευρωεκλογών, στις 7 Ιουνίου, θα λειτουργήσει το Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκλογέων του νομού Θεσσαλονίκης και με στόχο το «Μάθε που ψηφίζεις».

Επιπλέον, συνεργεία υπαλλήλων της νομαρχίας θα απαντούν στον τηλεφωνικό αριθμό «1536», από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, για να ενημερώνουν έγκαιρα τους πολίτες σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν προς αποφυγή ταλαιπωρίας την ημέρα των εκλογών.

Ειδικά, την Κυριακή των ευρωεκλογών, το Κέντρο θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως ότου κλείσουν οι κάλπες.

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να ενημερωθεί για το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας μπορεί να επισκεφθεί το διαδικτυακό κόμβο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση www.nath.gr

Οι ετεροδημότες που υπέβαλαν δήλωση μέχρι 3-3-2009 και δεν υπέβαλαν αίτηση ακύρωσης μέχρι 3-3-2009 θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους μαζί με τους λοιπούς εκλογείς στο εκλογικό διαμέρισμα που έχουν ήδη ενταχθεί κατά την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών και σε εκλογικό τμήμα της περιοχής που έχουν την κατοικία τους. Τα ειδικά τμήματα ετεροδημοτών που είχαν συσταθεί στη σχολή «Ευκλείδη» δεν θα ισχύσουν.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες (κοινοτικοί εκλογείς) που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 3-3-2009 θα ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, μαζί με τους λοιπούς εκλογείς.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση