Λήψη μέτρων για το ηλιακό χωριό Πεύκης ζητά από τον ΟΕΚ η νομαρχία

Τη λήψη άμεσων μέτρων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ζήτησε η διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου της νομαρχίας Αθηνών, μετά τις επανειλημμένες καταγγελίες των 1.800 κατοίκων του ηλιακού χωριού Πεύκης, που υποστηρίζουν ότι το ζεστό νερό έχει πολλές φορές σκούρο χρώμα.

Η αρμόδια διεύθυνση της νομαρχίας προέβη σε δειγματοληψίες για μικροβιολογικό και χημικό έλεγχο, οι οποίες συνεχίζονται έως και σήμερα και σε κάποια δείγματα εμφανίστηκε το βακτηρίδιο της Λεγεωνέλλας.

Σύμφωνα με τον ΟΕΚ, η περιοχή έχει ένα παλιό (20ετίας) και σκουριασμένο δίκτυο παροχής ζεστού νερού, που πρέπει να αντικατασταθεί. Επίσης, έχει λάβει υπόψη του και έχει υλοποιήσει μερικά από τα μέτρα που έχει υποδείξει η νομαρχία Αθηνών για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία των κατοίκων, ωστόσο, σύμφωνα με τη νομαρχία, ο ΟΕΚ εξακολουθεί να μην ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες της για τα μέτρα που εφαρμόζει ή που προτίθεται να εφαρμόσει για την προστασία της υγείας των κατοίκων του ηλιακού χωριού Πεύκης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!