Λέσβος: Συνάντηση αυτοδιοικητικών με Γερμανό βουλευτή των Πρασίνων

Συνάντηση με τον βουλευτή των Πρασίνων του Γερμανικού κοινοβουλίου Μάρκους Τρέσελ – στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Λέσβο – είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής.

Ο Γερμανός βουλευτής συνοδευόταν από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μονάχου Τόμας Μπάους και τον εντεταλμένο σύμβουλο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Ένγκερτ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτριος Βουνάτσος, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Παναγιώτης Καπάρας, ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Γιώργος Πλακωτάρης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Θράσος Καλογρίδης.

Συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τις προοπτικές τουριστικής συνεργασίας, αλλά και εμπορικής, με τη γερμανική πλευρά να επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου και τις δυνατότητες στοχευμένης προώθησής τους στη γερμανική αγορά.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Μονάχου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσω ανταλλαγής φοιτητών των δύο Ιδρυμάτων. Επίσης συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας από τα δύο Πανεπιστήμια και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με βασικό σκοπό την καταγραφή και αξιοποίηση των τουριστικών πόρων του βορείου Αιγαίου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΛΕΣΒΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!