Λεκανοπέδιο: Τώρα επιχειρείται να βρεθεί λύση για τα σκουπίδια

Προσπάθεια να λυθεί πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους της Αττικής με τα απορρίμματα κάνει τώρα η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΣΔΚΝΑ.

Σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ ο περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος ζήτησε να αυξηθεί το ωράριο λειτουργίας από 11 σε 16 ώρες προκειμένου να γίνει εφικτή η αποκομιδή των περίπου 40.000 τόνων απορριμμάτων που εκτιμάται ότι βρίσκονται σήμερα στους δρόμους της Αττικής.

Σε αντάλλαγμα φαίνεται ότι δεσμεύθηκε στον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη να εγκρίνει η περιφέρεια την πρόσληψη 28 υπαλλήλων για δύο μήνες όπως προβλέπεται για περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων.

Παράλληλα και οι εργαζόμενοι φαίνεται να ρίχνουν νερό στο κρασί τους, καθώς την Τρίτη αναμενόταν η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει ακόμη 30 με 40 συμβασιούχοι, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 6/12 θα συζητηθεί και νέα προσφυγή των 100 απολυμένων συμβασιούχων. Κατά τα φαινόμενα οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ Φυλής ναι μεν θέλουν να χρησιμοποιούν τα απορρίμματα ως μέσο πίεσης και στη Δικαιοσύνη αλλά δεν θέλουν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, καθώς φοβούνται ότι με αυτό τον τρόπο θα στραφούν εναντίον τους….

Για να διαβάσετε το προηγούμενα ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/content/9221 και εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/content/9224

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!