λασυ-αττικής-διαβούλευση-πρόκληση-965018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 11.08.2022 | 19:50

ΛΑΣΥ Αττικής: “Διαβούλευση” πρόκληση εν μέσω θέρους για τη ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ

“Με ένα προκλητικό δελτίο τύπου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η εκλεκτή της κυβέρνησης περιφερειακή αρχή Πατούλη ανακοίνωσε τη “διαβούλευση” της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής.”, τονίζει η ΛΑΣΥ Αττικής σε ανακοινωσή της.

“Δε μας προξενεί καμιά απορία το γεγονός οτι ο Αύγουστος είναι ο αγαπημένος μήνας των περιφερειακών αρχών για κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις που επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα ζωής όσων ζουν και εργάζονται στο λεκανοπέδιο. 1η Αυγούστου του 2019 η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τη Ρένα Δούρου αποφάσισε την επέκταση της χωματερής στη Φυλή, 10 Αυγούστου η περιφερειακή αρχή Πατούλη φέρνει για “διαβούλευση” τη ΣΜΠΕ για το νεο ΠΕΣΔΑ Αττικής. Όμως η διοίκηση της Περιφέρειας ξεπερνάει κάθε όριο πρόκλησης στη νοημοσύνη μας πρώτα και κύρια όταν υποστηρίζει με θράσος ότι,  άκουσον άκουσον, επί 18 μήνες έχει συζητηθεί το νέο ΠΕΣΔΑ σε όλα τα επίπεδα…!!!

Τη στιγμή που το νέο ΠΕΣΔΑ δεν έχει συζητηθεί ούτε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, ούτε στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, παρά τα συνεχή αιτήματα των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί αλήθεια αυτή η συστηματική αποφυγή; Μήπως γιατί και το νέο ΠΕΣΔΑ, στις ράγες του ισχύοντος, δεν έχει ως πρόταγμα τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού της Αττικής αλλά τις μπίζνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται και σχεδιάζονται στον τομέα αυτό; Το ερώτημα προφανώς και είναι ρητορικό…

Οι πανηγυρικές ανακοινώσεις της περιφερειακής αρχής δε μπορούν να κρύψουν το έγκλημα της Φυλής που συνεχίζεται και τα νέα εγκλήματα που προβλέπονται στην Αττική. Ας σταματήσουν λοιπόν το κρυφτούλι, ας αφήσουν  το γνώριμο τους σπορ των επικοινωνιακών τρικ και πυροτεχνημάτων και να φέρουν  το νέο ΠΕΣΔΑ για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, σε διά ζώσης συνεδρίαση, με την παρουσία σωματείων, φορέων και συντονιστικών επιτροπών.

Είναι προσχηματική η δήθεν αγωνία τους για την προστασία από την πανδημία για να δικαιολογήσουν την …αποθέωση της τηλεδιάσκεψης. Δεν τους έπιασε ο πόνος για την υγεία μας, απλά αποφεύγουν ανεπιθύμητες για αυτούς συναντήσεις με το εργατικό-λαϊκό κίνημα που παλεύει και διεκδικεί για μια ζωή που του αξίζει.

Το λέμε για άλλη μια φορά προς όλες τις κατευθύνσεις: η υγεία και η καθημερινότητα του λαού της Αττικής δε μπαίνουν στο ζύγι για τα κέρδη των λίγων.”, καταλήγει.