Λαϊκή Συσπείρωση για παραλία Βάρκιζας: Να ενημερώσει η Περιφέρεια

Ανακοίνωση για την διακοπή εργασιών στην Βάρκιζας εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μετά την ανάδειξη του προβλήματος στην παραλία της Βάρκιζας από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικό σύμβουλο Κώστα Πασακυριάκο, δόθηκε εντολή την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, να διακοπούν προσωρινά οι εργασίες στην περιοχή.

Από την κατασκευαστική εταιρία που εκτελεί το έργο και την Περιφέρεια Αττικής που παρακολουθεί το έργο, δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση. Γεγονός που είναι απαράδεκτο.

Η μόνη ενημέρωση που υπάρχει είναι μία δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Νίκο Βάση, ο οποίος σε ερώτηση της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας zougla.gr και αφού επικοινώνησε μαζί του ο δημοσιογράφος, είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

«Κατά τη διαδικασία στρωσίματος πέτρας στο συγκεκριμένο σημείο, βρέθηκε πηγάδι γεμάτο με νερό. Το νερό άρχισε να αναβλύζει, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν τα χώματα κι άλλα φερτά υλικά και να καταλήξουν στη θάλασσα. Το νερό δεν είναι μολυσμένο, πρόκειται για χώμα της περιοχής που παρασύρεται εκεί. Από σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και αφού η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε το θέμα που είναι υπαρκτό εδώ και τουλάχιστον 10 μέρες) δώσαμε εντολή να διακοπούν οι εργασίες για λίγες μέρες, μέχρι να εξακριβώσουν οι μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το πρόβλημα».

Τα θέματα λοιπόν που προκύπτουν είναι τα εξής:

1ον: Για να προσπαθεί η κατασκευαστική εταιρία «να λύσει το πρόβλημα», προφανώς υπάρχει πρόβλημα.

2ον: Ενα μέρος του προβλήματος αφορά το γεγονός ότι παρασύρονται χώματα και άλλα φερτά υλικά και καταλήγουν στη θάλασσα. Άρα, αφού, αυτό, θεωρείται πρόβλημα, μάλλον δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και δεν είναι μια «φυσιολογική κατάσταση».

Μετά τα παραπάνω προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

– Πότε (και εάν) ενημέρωσε η εταιρία τις υπηρεσίες του Δήμου μας ότι προέκυψε πρόβλημα;

– Τι ακριβώς έργα εκτελεί η εταιρία από το πρωί της Παρασκευής στο χώρο όπου υπάρχει πρόβλημα και για ποιον λόγο;

– Ποιος μπορεί να πιστοποιήσει με υπευθυνότητα τη σύσταση των υλικών που πέφτουν στα θάλασσα; Θυμίζουμε ότι σε επικοινωνία του Κώστα Πασακυριάκου με υπεύθυνο της εταιρίας, δεν μπορούσε να απαντηθεί με σιγουριά, το τι περιέχει το νερό που πέφτει στη θάλασσα.

– Πότε θα ξεκινήσει εκ νέου το έργο;

– Τι προέκυψε από την επικοινωνία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας με την κατασκευαστική εταιρία και την Περιφέρεια;

Τέλος, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη, άμεσα, η κατασκευαστική εταιρία και η Περιφέρεια Αττικής, να παρουσιάσουν επίσημα τις θέσεις τους για το πρόβλημα και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες της Αττικής.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΒΑΡΚΙΖΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!