ΡΟΗ
προηγ επομ

ΛΑ.ΣΥ.: Προμήθεια «αντισηπτικών» και μασκών αμφιβόλου ποιότητας από την Π. Αττικής

Την έγκριση παραλαβής αντισηπτικών συγκεκριμένου προμηθευτή από την περιφέρεια Αττικής, τα οποία δεν τηρούν τις προδιαγραφές του ΕΟΦ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αναλυτικά επισημαίνει ότι:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απρίλη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία συζητήθηκε εκ νέου το θέμα της προμήθειας των αντισηπτικών από την Περιφέρεια Αττικής. Η Περιφερειακή Αρχή, με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Πατούλη, προχώρησε τελικά στην έγκριση της παραλαβής αντισηπτικών συγκεκριμένου προμηθευτή, τα οποία δεν τηρούν τις προδιαγραφές του ΕΟΦ, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα στοιχεία. Άλλωστε στο Πρακτικό της Επιτροπής Παραλαβής ξεκάθαρα αποτυπώνεται, ότι το προϊόν «δεν είναι αντισηπτικό, αλλά έχει αντισηπτική δράση». Φαίνεται ότι οι «υπέρμαχοι» της προστασίας της υγείας των εργαζομένων δε θεωρούν σημαντικό αν τα αντισηπτικά είναι αμφιβόλου ποιότητας, αν έχουν την έγκριση του ΕΟΦ.

Θεωρούμε απαράδεκτη, επίσης, την τοποθέτηση που έκανε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, κ. Ασημακοπούλου, η οποία χωρίς να παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο, άφησε υπαινιγμούς, για τους λόγους που ένα μέλος της επιτροπής δεν συμφώνησε με την παραλαβή των ακατάλληλων – για τη χρήση που προορίζονται – προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι λόγοι δεν αφορούν την καταλληλόλητα του προϊόντος. Δυστυχώς για εκείνη και για την Περιφερειακή Αρχή, κι από τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή επιβεβαιώνεται η ορθότητα της κρίσης του.

Ενδεικτικό των κριτηρίων με το οποίο γίνονται οι αναθέσεις αυτών των προμηθειών, είναι και η έγκριση με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφούσας παράταξης προμήθειας πανάκριβων μασκών. Η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφησε «λευκό» γιατί αποδεχόμαστε την ανάγκη της συγκεκριμένης προμήθειας, δεν μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε με το μεγάλο κόστος της. Συγκεκριμένα η προμήθεια ανατέθηκε στον ανάδοχο με την σημαντικά υψηλότερη τιμή (390.000 ευρώ για 500.000 μάσκες, δηλαδή 0,78 ευρώ ανά μάσκα – πιο ακριβά και από τη λιανική πώληση σε σουπερμάρκετ!), με τη δικαιολογία ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να παραδώσει 500.000 μάσκες εντός 5 ημερών (το οποίο αποτελούσε όρο – απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας – στη διακήρυξη).

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΜΑΣΚΕΣ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!