κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-στην-εθνική-442532
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 25.10.2022 | 13:29

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολική διακοπή κυκλοφορίας στις σήραγγες των Τεμπών, θα τεθούν σε εφαρμογή στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα τεθούν σε ισχύ επί του Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης-αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων των σηράγγων Τ1-Τ2-Τ3.

Το χρονικό διάστημα των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ξεκινά από την Τρίτη (01-11-2022) έως και την Παρασκευή (04-11-2022) από τις ώρες 07:00 έως τις 19:00 ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα, ενώ έχουν ως εξής:

i. Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου και στις δύο κατευθύνσεις, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Πλαταμώνα με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς.

Ολικός Αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη: Για την εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στην Π.Ε.Ο. στον Α/Κ Ευαγγελισμού θα εφαρμοσθεί το τυπικό σχέδιο 5-9α (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδος για διατομή δυο λωρίδων) καθώς και το τυπικό σχέδιο 5-5α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου) για τον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Ευαγγελισμού προς Θεσσαλονίκη.

Ολικός Αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση προς Αθήνα: Για την εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στον Α/Κ Λεπτοκαρυάς θα εφαρμοσθεί το τυπικό σχέδιο 5-9β (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδος για διατομή τριών λωρίδων) καθώς και το τυπικό σχέδιο 5-5α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου) για τον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Λεπτοκαρυάς προς Αθήνα.

ii. Αποκλεισμός της κλάδου εισόδου προς τον Αυτοκινητόδρομο στον Η-Α/Κ Ραψάνης με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Θα εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-5α(Αποκλεισμός κλάδου εισόδου).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο (2) κατευθύνσεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιείται από την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (υφιστάμενη εθνική οδός Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, μέσω Κοιλάδας Τεμπών) και συγκεκριμένα από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τα διοικητικά όρια των Π.Ε. Λάρισας-Πιερίας.

Επισημαίνεται ότι πριν την έναρξη των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πρέπει να αποκλειστούν οι έξι (6) υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης του αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Ευαγγελισμός-Πλαταμώνας, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τυχόν χρήστη εντός του αποκλεισμένου τμήματος.