Κρήτη: Το «μεγάλο συγγνώμη» του Αντιπεριφερειάρχη για τον χαμό της οικογένειας

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη από τον άδικο χαμό των τεσσάρων μελών της οικογένειας που παρασύρθηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο στον Γεροπόταμο Ηρακλείου.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση των θανάτων τους άρχισαν να αναζητούνται οι ευθύνες: Γιατί δεν υπήρχε σχετική σήμανση; Γιατί το gps που ενεργοποίησε η οικογένεια έδειξε πως μπορεί να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο; Τι έπρεπε να είχε γίνει από τους αρμόδιους φορείς;

Μπροστά στα ερωτήματα και το μεγάλο πόνο, ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης, προχώρησε σε μια πράξη ανθρώπινη πράξη. Ζήτησε συγγνώμη. Συγκεκριμένα ένα «μεγάλο συγγνώμη» από τα θύματα και της οικογένειές του ζήτησε με ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ηρακλείου, Γιάννης Λεονταράκης και έγραψε:

«Με αφορμή τον τραγικό και άδικο χαμό των τεσσάρων συνανθρώπων μας.

Ως Αιρετοί, ο καθένας στο βαθμό ευθύνης που του αναλογεί,από όποιον βαθμό της Αυτοδιοίκησης υπηρετεί.

Οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ από τα θύματα και τις οικογένειες αυτών.

Όχι απλά στα λόγια αλλά με πράξεις και έργα πρόληψης.

Κράτος και φορείς της Αυτοδιοίκησης από κοινού, άμεσα να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Να αναλογιστούμε την ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη.

Είναι ανάγκη να καλλιεργήσουμε και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις.

Ας είναι τα τελευταία θύματα λαθών και παραλειψεων.»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!