Κρήτη: Θετικά τα μηνύματα για την επίλυση των προβλημάτων των Λασιθιωτών

Θετικά αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών του Λασιθίου, σύμφωνα με όσα ανακοινωθήκαν σήμερα από τη Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, μετά τις επαφές του γενικού γραμματέα Γιώργου Δεικτάκη, στην Αθήνα.

Ο κ. Δεικτάκης πραγματοποίησε συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, στους οποίους εξέθεσε τα αιτήματα δημάρχων, φορέων και φοιτητών των ΤΕΙ του νομού Λασιθίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης «με την καθοριστική βοήθεια του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου, Μανώλη Κεφαλογιάννη, του βουλευτή Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και με την καίρια παρέμβαση του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν προκειμένου οι δύο υπουργοί να ενημερωθούν για τα δίκαια αιτήματα των Λασιθιωτών και να προβούν σε επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στον νομό, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στον τομέα της παιδείας». Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται, ότι δόθηκε η ανάλογη βαρύτητα στα θέματα και προχώρησε σε θετική κατεύθυνση η βούληση των αρμοδίων υπουργών για την επίλυσή τους.

Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, τα περισσότερα αιτήματα, όπως ανακοινώθηκε, έγιναν αποδεκτά και θα ικανοποιηθούν άμεσα. Ο αρμόδιος υπουργός υποσχέθηκε ότι μετά από συνεργασία που θα έχει με τον Διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, θα επιλυθεί όποια εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα προς όφελος των κατοίκων.

Για το ΤΕΙ Ιεράπετρας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει: «Ο υπουργός κατενόησε τα προβλήματα που θα προέκυπταν με την κατάργηση των Σχολών και τόνισε πως η θέση του υπουργείου είναι σε θετική κατεύθυνση και μάλιστα προσανατολίζεται ακόμη και προς αναβάθμιση με διάφορες δραστηριότητες του ΤΕΙ της περιοχής. Σε ανακοινώσεις θα προχωρήσει σύντομα το υπουργείο».

 

Διαβάστε επίσης:
«Λασιθιστάν»: Έληξε η κατάληψη της 7ης ΥΠε Κρήτης
Διαμαρτυρία με μαύρες σημαίες στο ΠΕΣΥ Κρήτης
Και εγένετο… Λασιθιστάν!
Τριτοκοσμικές εικόνες στο οδικό δίκτυο του Νομού Λασιθίου
Λασίθι: Απειλούν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις λόγω υποβάθμισης

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΤΕΙ, ΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!