Κρήτη: Συνέδριο για το Βιώσιμο Ενεργειακό Σχεδιασμό

Το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει Συνέδριο με θέμα την κατάρτιση Σχεδίων Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας (Sustainable Energy Action Plan: SEAP),  στο πλαίσιο δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, του Covenant CapaCITY: «Ανάπτυξη των ικανοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση Τοπικών Ενεργειακών και Κλιματικών δράσεων – Από τον σχεδιασμό ως την δράση και την παρακολούθηση» και ENERMED:  «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Μεσόγειο». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 9.00 π.μ., στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητήριου Ηρακλείου Κρήτης (οδός Κορωναίου 5).

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας και ειδικότερα σε  εκπροσώπους Δήμων  που βρίσκονται στα πρώτα βήματα κατάρτισης του Σχεδίου Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας (Sustainable Energy Action Plan : SEAP) σε συνέχεια της υπογραφής του «Συμφώνου των Δημάρχων» (Covenant of Mayors).

Ειδικευμένοι σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) θα καθοδηγήσουν βήμα προς βήμα τους συμμετέχοντες στη διαδικασία εκπόνησης Βιώσιμου Ενεργειακού Σχεδιασμού, με χρήσιμες συμβουλές, έξυπνες ιδέες και εργαλεία για το πως μπορούν να καταρτίσουν επιτυχώς ένα ΣΔΒΕ και να κινητοποιήσουν την ενεργή συμμετοχή φορέων και πολιτών στον Δήμο τους.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει (10) 15άλεπτες παρουσιάσεις – εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων σε ειδικές θεματικές Ενότητες του ΣΔΒΕ, παραδείγματα και εμπειρίες άλλων Δήμων και διαδικτυακή σύνδεση με Δήμους ανά την Ελλάδα και άλλες χώρες,  για ανταλλαγή εμπειριών επί του θέματος.

Γλώσσα Εργασίας είναι η Ελληνική, ενώ τις εργασίες του Συνεδρίου θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι Δήμων από όλη την Ελλάδα (live streaming) και την Ε.Ε., μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των Έργων: www.covenant-capacity.eu ή www.enermedproject.eu ή να επικοινωνήσετε με το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης στο τηλ:2810 224854 και στο email:  [email protected].

 

Διαβάστε επίσης:
Π. Κρήτης: «Δημοτική» εκπαιδευτική πλατφόρμα για ενεργειακά σχέδια δράσης

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!