Κρήτη: Η τεχνογνωσία σε πρωτογενή τομέα και τουρισμό «ταξιδεύει» Αίγινα

Η άντληση τεχνογνωσίας πάνω στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού ήταν ο κύριος στόχος της επίσκεψης αντιπροσωπείας από το νησί της Αίγινας με επικεφαλής τον δήμαρχο Σάκη Σακκιώτη.

Σε ειδική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης, με την παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, και της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανούς Βρέντζου-Σκορδαλάκη, παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και η διασύνδεση του με το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι άλλες περιοχές της χώρας ζητάνε να ενημερωθούν για το μοντέλο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού, που ακολουθεί η Περιφέρεια στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού.

«Ο πρωτογενής τομέας στήριζε και στηρίζει την οικονομία της Κρήτης και εμείς με την συνεργασία και συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε με τις δράσεις μας τα ποιοτικά μας προϊόντα με τον τουρισμό», ανέφερε ο περιφερειάρχης και κατέληξε: «Μόνο με προϊόντα ονομασίας προέλευσης, πιστοποιημένα προϊόντα, μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τόσο στην εσωτερική όσο και στην διεθνή αγορά. Αυτό το μοντέλο τεχνογνωσίας και ανάπτυξης παρουσιάζουμε σήμερα στον αγαπητό δήμαρχο Αίγινας και τους φορείς του νησιού, που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν σχετικά, αντλώντας την σχετική ενημέρωση από τα στελέχη μας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης αφού έδωσε τα εύσημα στην Περιφέρεια Κρήτης για το στρατηγικό της σχεδιασμό τόνισε ότι «σήμερα αντλούμε πολύτιμες ιδέες, πρακτικές, και εμπειρίες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης που θα τις μεταφέρουμε πάνω στα δικά μας δεδομένα, έτσι ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα που θα βοηθήσουν και το δικό μας νησί».

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη καλωσορίζοντας τον δήμαρχο Αίγινας υπογράμμισε ότι «για την Περιφέρεια Κρήτης εξακολουθεί να αποτελεί πρωταρχικό στόχο η υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, της διαχείρισης των προϊόντων του, και η διασύνδεση με τον τουρισμό, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Κρητικής οικονομίας».

Η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Κρήτη τον δήμαρχο και τους φορείς της Αίγινας, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πέτρο Πετρίτη, την εκπρόσωπο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ευαγγελία Γαλάρη, την υπεύθυνη του Φεστιβάλ Φιστικιού Ράνια Κορναράκη, τους σεφ Δημήτρη Κάππο και Φώτη Πούντο, και τον ελαιοπαραγωγό Αγγελική Στουραΐτη, «που επιβραβεύουν με την επίσκεψη τους τον στρατηγικό μας σχεδιασμό με στόχο να αντλήσουν την σχετική τεχνογνωσία όσον αφορά την πολιτική που ακολουθούμε για την ανάπτυξη των πρωτογενή μας τομέα και του τουρισμού».

Την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης στον πρωτογενή τομέα έκανε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ/παράρτημα Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!