Κρήτη: Η επίσκεψη Αρναουτάκη στο Μόντρεαλ φέρνει Ελληνοκαναδούς επιχειρηματίες

Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται στην Κρήτη γνωστός Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας, προπομπός στελεχών και μελών του Ελληνοκαναδικού Επιμελητήριου, προκειμένου να διερευνήσει την τοπική αγορά και τις προοπτικές επίτευξης συμφωνιών για τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης.

Η κάθοδος του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή τροφίμων,  εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του περιφερειάρχη Κρήτης στον Καναδά, όπου ο Σταύρος Αρναουτάκης είχε σειρά επαφών και συναντήσεων για την προώθηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών σε προϊόντα που ήδη βρίσκονται στα ράφια του Καναδά και της Αμερικής, όπως είναι το λάδι, το μέλι το παξιμάδι κ. α.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου η Περιφέρεια Κρήτης θα προβεί σε στοχευμένες κινήσεις, φέρνοντας σ’ επαφή ντόπιους επιχειρηματίες και εξαγωγείς με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες από τον Καναδά, όπως έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν με Ρώσους και Ουκρανούς επιχειρηματίες.

Για το θέμα της προώθησης των Κρητικών προϊόντων, αλλά και του τουρισμού, ο κ. Αρναουτάκης κατά την επίσκεψη του στον Καναδά, συναντήθηκε μ’ εκπροσώπους του Ελληνιοκαναδικού Επιμελητηρίου, υψηλούς διπλωμάτες και Ελληνικής καταγωγής, βουλευτές και Γερουσιαστές του Καναδά.

Παράλληλα ήρθε σε άμεση επαφή με την ομογένεια η οποία και τον προσκάλεσε στο Μόντρεαλ για τις εκδηλώσεις συμπλήρωσης 100 χρόνων Κρητικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Έκανε λόγο, δε, για μια… άλλη Κρήτη που υπάρχει στον Καναδά, η οποία ευδοκιμεί και διακρίνεται σε όλους τους τομείς. Επίσης οι Κρητικοί του Καναδά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για το γραφείο διασύνδεσης των αποδήμων, που θα λειτουργήσει εντός της Περιφέρειας Κρήτης, με σκοπό να «ενώσει» τους όπου γης Κρητικούς. Αντίστοιχη ήταν και η ανταπόκριση του Προέδρου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Γιάννη Μάνου, τον οποίο επίσης και συνάντησε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Κρήτης κατά την παραμονή του στον Καναδά συναντήθηκε με έξι υπουργούς, τέσσερις βουλευτές και δύο γερουσιαστές Ελληνικής καταγωγής, με πρεσβευτές και Γενικούς Πρόξενους της Ελλάδας.

Επιστρέφοντας από τον Καναδά μετέβη στο Λονδίνο για τη μεγάλη τουριστική έκθεση όπου η Περιφέρεια Κρήτης είχε ισχυρή παρουσία και ο ίδιος σειρά επαφών, για την προώθηση της εικόνας της Κρήτης στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Ο κ. Αρναουτάκης εισέπραξε το μήνυμα της αύξησης των Βρετανών επισκεπτών στην Κρήτη το ερχόμενο καλοκαίρι κατά 15%, αλλά και τα θετικά μηνύματα για την κρουαζιέρα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!