Κρήτη: Εξαγωγή … γνωριμίας 20 τόνων κηπευτικών σε Λευκορωσία

Εμπορική συμφωνία με την πρώτη γνωριμία ‘κλείστηκε’ στην Περιφέρεια Κρήτης για την εξαγωγή  σε πρώτη φάση 20 τόνων κηπευτικών προϊόντων  στην Λευκορωσία ύστερα από συνάντηση που έγινε ανάμεσα σε ομάδες παραγωγών του νησιού, και τον αντιπρόσωπο μεγάλου ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο κλάδο των τροφίμων.

Πρόκειται για τον όμιλο εταιρειών “ Tabak Invest ” που έχει έδρα το Μίνσκ της Λευκορωσίας  ο εκπρόσωπος της οποίας  Διονύσης Λαυρεντιάδης –Ελληνικής καταγωγής- βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποίησε τις επαφές με τις ομάδες παραγωγών κηπευτικών προϊόντων του νησιού.

Στην συνάντηση αυτή, που οργάνωσε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, είχαν προσκληθεί όλες οι ομάδες παραγωγών κηπευτικών προϊόντων του νησιού, και οι συμμετέχοντες έφεραν μαζί τους φρέσκα κηπευτικά προϊόντα ως δείγματα. Ο κ. Λαυρεντιάδης ενθουσιάστηκε όπως είπε από την καλή ποιότητα, την άριστη γεύση και την κατάλληλη συσκευασία-εμφάνιση, των Κρητικών προϊόντων και για αυτό έκλεισε  συμφωνία επί τόπου ως πρώτη δόση 20 τόνους προς εξαγωγή και έπεται η συνέχεια.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι,  η εταιρεία που εκπροσωπεί στην Λευκορωσία κάνει ήδη εισαγωγές προϊόντων από την Κρήτη, και συγκεκριμένα λάδι κρασί ξύδι κ.α., ενώ παράλληλα η ίδια εταιρεία  «Tabak Invest» μεταξύ άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων,  λειτουργεί  6 υπέρ-μάρκετ με την επωνυμία «KORONA», με προοπτική να διπλασιαστούν το 2014.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση