Κρήτη: Εθελοντές γιατροί του Ερυθρού Σταυρού για δωρεάν εξετάσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης  διευρύνει  τις παρεμβάσεις της στο χώρο της υγείας-κοινωνικής προστασίας με νέα πρωτοβουλία προσκαλώντας εθελοντική ομάδα από γιατρούς και νοσηλευτές από το νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» (Κοργιαλένειο-Μπενάκειο).

Η πρωτοβουλία για δωρεάν εξετάσεις στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του νησιού  υποστηρίζεται από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και συντονίζει η αρμόδια  αντιπεριφεριάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Θεανώ Βρέντζου. Πρόκειται για τη συνέχεια της εθελοντικής δράσης των νοσηλευτών του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 25 έως στις 29 Ιουνίου στους Δήμους Βιάννου, Γόρτυνας, Ανωγείων, Αρχανών – Αστερουσίων, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο πλαίσιο των νέων επισκέψεων της εθελοντικής κινητής μονάδας, το ιατρικό κλιμάκιο θα βρίσκεται την Παρασκευή 30 Αυγούστου στον Δήμο της Βιάννου, το Σάββατο 31 Αυγούστου στον Δήμο Ανωγείων και την Κυριακή 1η  Σεπτεμβρίου στον Χάρακα του Δήμο Aρχανών –  Αστερουσίων, για την πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, ιατρικό επανέλεγχο,  στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τους δήμους μέσω του κοινωνικού προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” αλλά και των Κέντρων Υγείας. Οι πολίτες  έχουν την δυνατότητα να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις  σε ειδικότητες όπως: Αγγειοχειρούργου, Ουρολόγου, και Ω.Ρ.Λ. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 400 συνάνθρωποι μας θα επωφεληθούν από την κοινωνική δράση της Περιφέρεια Κρήτης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση