Κορωνοϊός: Κλείνουν Υμηττός, Πάρκο Τρίτση, Πεδίον του Άρεως, Αττικό Άλσος

Στην απαγόρευση της πρόσβασης στον Υμηττό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού προχωρά η Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα, επέβαλλε περιοριστικά μέτρα και σε άλλους ανοικτούς χώρους όπως το Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Άρεως.

Ο αποκλεισμός του Υμηττού έχει ήδη αποφασισθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργο Δημόπουλο, που έχει στην ευθύνη τους τις οδικές προσβάσεις μέσω Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης στις οποίες θα τοποθετηθούν αστυνομικά μπλόκα από αύριο το πρωί.

Ο φορέας διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε και με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, η Περιφέρεια Αττικής, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» ανακοινώνουν πως το Πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας και με γνώμονα την υγεία όλων για την αναστολή της διασποράς του Κορωνοϊού. Μένουμε σπίτι για να προφυλάξουμε την οικογένεια μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε και τους συνανθρώπους μας.»

Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για περιοριστικά μέτρα κυκλοφορία όσο αφορά τους υπόλοιπους ορεινούς όγκους που περιστοιχίζουν την Αθήνα όπως είναι η Πεντέλη και η Πάρνηθα.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής:

«Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο, προχώρησε στο κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.
Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους.»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΥΜΗΤΤΟΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΝΗΘΑ, ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!