Κόντρα Π. Αττικής – εργαζόμενων για επισκέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας σε υπηρεσίες

Απάντηση στην καταγγελία των εργαζόμενων στην Π. Αττικής ότι η Παγκόσμια Τράπεζα αλωνίζει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας”, δίνει με επιστολή της στην aftodioikisi.gr, η περιφερειακή Αρχή. Στην επιστολή της επιβεβαιώνει μεν ότι όντως στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας «επισκέφθηκαν υπηρεσίες που διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά από τους υπαλλήλους» αλλά τονίζει ότι «δεν πραγματοποιήθηκε κανενός είδους έλεγχος στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας»

Αναλυτικά:

Θέμα: Σχετικά με άτοπη ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας, (http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/sipa-pagkosmia-trapeza-alonizei-stis-ipiresies-tis-per-attikis/) υπό τον τίτλο «ΣΥΠΑ: Η Παγκόσμια Τράπεζα αλωνίζει στις υπηρεσίες της Περ. Αττικής», στην οποία αναπαράγεται η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, προς αποκατάσταση της αλήθειας, και για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Στις 12/09/2017 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη καθώς και της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας και των αρμόδιων υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για θέματα αδειοδοτήσεων και ελέγχων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πραγματοποιήθηκε δε στο πλαίσιο επικαιροποίησης του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για την απλούστευση και τον συντονισμό των διαδικασιών ελέγχου και λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας ως συμβούλου της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Κατά τη σύσκεψη, έγινε ανταλλαγή απόψεων καθώς και ενημέρωση από τους  συμμετέχοντες για τη διαδικασία των ελέγχων των επιχειρήσεων υγειονομικού  ενδιαφέροντος, μεταφέροντας την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους.

Στο πλαίσιο του συμβουλευτικού της ρόλου η Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησε, εάν είναι εφικτό, να επισκεφθεί υπηρεσίες που διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους και μετά από συνεννόηση και άδεια από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας πραγματοποίησε δύο επισκέψεις  (στις Υπηρεσίες του Δυτικού και Βορείου Τομέα Αθηνών), προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά από τους υπαλλήλους που διενεργούν ελέγχους.

Είναι σαφές ότι δεν πραγματοποιήθηκε κανενός είδους έλεγχος στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Σημειώνεται δε ότι οι επισκέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας ή οποιουδήποτε άλλου συμβούλου σε διάφορες Υπηρεσίες, ούτε έχουν, ούτε θα μπορούσαν να έχουν  ελεγκτικό χαρακτήρα.

Συνεπώς, τα αναφερόμενα περί ελέγχου κ.λπ. από συνδικαλιστές αποτελούν απλά παραπληροφόρηση.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!