Κόντρα Μαχαιρίδη-ΝΟΔΕ ΝΔ Δωδεκανήσου για τους παιδικούς και τα... συστήματα - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Κόντρα Μαχαιρίδη-ΝΟΔΕ ΝΔ Δωδεκανήσου για τους παιδικούς και τα… συστήματα

«Πληρωμένη απάντηση» δίνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στη ΝΟΔΕ ΝΔ Δωδεκανήσου, που τον κατηγόρησε για «μικροκομματική εκμετάλλευση και ευτελείς πολιτικούς σχεδιασμούς», για «ανορθολογική κατανομή και διαχείριση των πόρων που έγινε από το σύστημα που ανέδειξε τον κ. Μαχαιρίδη και το οποίο υπηρετεί μέχρι και σήμερα», καλώντας τον μάλιστα να μην παρεμβαίνει στο θέμα και να αφήσει τον υπουργό Εργασίας να κάνει τη δουλειά του. Ο περιφερειάρχης, αφού σημειώνει σε δήλωσή του πως «η περιφέρεια και οι Δήμοι ανέδειξαν πρώτοι και έγκαιρα το πρόβλημα, όταν άλλοι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου», επισημαίνει στην τοπική οργάνωση της ΝΔ: «Σε ένα πράγμα πάντως συμφωνούμε. Ότι δε πάσχουμε από αμνησία και δεν θα αργήσουν τα αποκαλυπτήρια άλλων τοπικών “συστημάτων” και του ρόλου τους, όταν η χώρα βυθιζόταν. Όλα στην ώρα τους». Αναλυτικότερα:

«Όσο κι αν ενοχλούνται κάποιοι ελάχιστοι, η Περιφέρεια παρά το γεγονός ότι δεν έχει τη σχετική αρμοδιότητα, θα συνεχίσει να παλεύει και να συνδράμει τη συλλογική προσπάθεια για να υποστηριχθούν οι κοινωνικές δομές και να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, που σήμερα έχουν κατακρεουργηθεί, εις βάρος της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας», σημειώνει ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως οι γονείς «με δική τους πρωτοβουλία χτυπούν τη δική μας πόρταόχι τη δική τους- και ζητούν καθημερινά την αρωγή και τιςενέργειεςτης Περιφέρειας. Για εμάς, αρκεί που τουλάχιστον οι γονείς αναγνωρίζουν ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι ανέδειξαν πρώτοι και έγκαιρα το πρόβλημα, όταν άλλοι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου».

«Είναι η Περιφέρεια, και όχι αυτοί, που είναι σε ανοικτή γραμμή με τον υπουργό Εργασίας και με κάθε συναρμόδιο μέχρι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Αυτοί μέσα στην αφόρητη μοναξιά τους, αφού έχουν ξεκόψει και δεν εκφράζουν ούτε την εκλογική τους βάση, επιμένουν να ακολουθούν μια πρωτοφανή αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης του τόπου τους, μη σεβόμενοι τις αντοχές των συμπολιτών τους, ούτε καν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρός τους και πρωθυπουργός σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα», συμπληρώνει και καταλήγει:.

«Τους τοπα στο παρελθόν, τους το επαναλαμβάνω και σήμερα: αν πιστεύουν ότι, κατηγορώντας και καταγγέλλοντας τον Περιφερειάρχη ακόμα και για τον καύσωνα που έχει ενσκήψει, επιβεβαιώνονται ως κομματικό όργανο, τότε χαλάλι τους. Την αλήθεια όμως ότι το δικό μαςσύστημααφήνει πίσω του χίλια έργα και πολλαπλάσιες δράσεις, έχοντας κερδίσει την αποδοχή μιας ολόκληρης κοινωνίας, θα τη βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Σε ένα πράγμα πάντως συμφωνούμε. Ότι δε πάσχουμε από αμνησία και δεν θα αργήσουν τα αποκαλυπτήρια άλλων τοπικών “συστημάτων” και του ρόλου τους, όταν η χώρα βυθιζόταν. Όλα στην ώρα τους».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!