Κόντρα για τις πλημμύρες στο Π.Σ. Αττικής – Επίθεση Σγουρού, ΚΚΕ σε Δούρου

Αντιπαράθεση για το θέμα των καταστροφικών πλημμυρών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Την αρχή έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Μανουσογιαννάκης ο υποστήριξε ότι  «η καταστροφή ήταν προμελετημένη και προδιαγεγραμμένη και χτύπησε τους φτωχούς», κατηγορώντας τη Ρένα Δούρου ότι «δήλωνε έτοιμη ότι θα τελείωνε το πάρτι των μεγαλοεργολάβων για το οποίο κατηγορούσατε την προηγούμενη περιφερειακή αρχή».

Για έλλειψη συντονισμού και επιχειρησιακής ετοιμότητας κατηγόρησε την διοίκηση της Π. Αττικής ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ο οποίος παρέδωσε ένα στικάκι με τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκαν τα περασμένα χρόνια και παράλληλα κατέθεσε έτοιμο σχέδιο 100 σελίδων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής. «Πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο αφού δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα – όπως γινόταν κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν – παρά το γεγονός ότι είχε λάβει έγκαιρα ειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα», είπε χαρακτηριστικά.

«Αντί να μας βοηθήσετε κοιτάγατε να βγείτε στα κανάλια», απάντησε σε έντονο ύφος η Ρένα Δούρου. Και πρόσθεσε: «Αντί να παίζουμε με τα δελτία και την τηλεόραση, εμείς προσπαθήσαμε να συντονίσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα… “λαμόγια” τους δημοσίου υπαλλήλους που πρέπει να αξιολογηθούν. Εσείς με την τηλεόραση και εμείς με το έργο και τη διαφάνεια. Να δούμε στο τέλος ποιος θα κερδίσει», τόνισε.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΔΟΥΡΟΥ, ΚΟΝΤΡΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ


Αφήστε μια απάντηση