Κοινή δήλωση αντιπεριφερειαρχών Πειραιά και Δυτικής Αττικής για τη δυσοσμία

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Δυτικής Αττικής, Γιώργος Γαβριήλ και Γιάννης Βασιλείου με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα δυσοσμίας που εμφανίζονται συστηματικά το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα δηλώνουν τα ακόλουθα:

1- Μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί η πηγή των δυσάρεστων οσμών, τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των ρυπαντών και η επίδρασή τους στη δημόσια υγεία.
Είναι προφανές ότι τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια έντονων και δυσάρεστων οσμών δημιουργούν δικαιολογημένα έντονη ανησυχία στους κατοίκους των περιοχών και υποβαθμίζουν συστηματικά την ποιότητα ζωής.
Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το «Δημόκριτο» προωθείται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη διερεύνηση του ζητήματος των οσμών.

2- Για το θέμα έχουμε ενημερώσει (7/6/2017) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος προκειμένου να προβούν κατά προτεραιότητα στις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
Παράλληλα, προκειμένου να εκθέσουμε το πρόβλημα στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελο και να ζητήσουμε την άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση των Υπηρεσιών του Υπουργείου για να εντοπιστούν οι πηγές, να ταυτοποιηθούν οι ρύποι και να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, έχουμε υποβάλλει από τις 24/08/2017 αίτημα για συνάντηση.
Μέχρι και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να οριστεί και να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ, ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!