«Κίνημα Αυτοδιοίκησης»: Όχι στην ψευτο – διοικητική Μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

«Κίνημα Αυτοδιοίκησης»: Όχι στην ψευτο – διοικητική Μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση

Η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» καταγγέλλει τις απαράδεκτες Κυβερνητικές μεθοδεύσεις, μέσω των οποίων υπονομεύεται ευθέως και απαξιώνεται εξ ολοκλήρου το ζωτικής σημασίας για το μέλλον του τόπου μας εγχείρημα της διοικητικής Μεταρρύθμισης της χώρας.
Για μας είναι πλέον σαφές ότι στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι να εφαρμοστεί ένα νέο απαλλαγμένο από τις νοσηρές παθογένειες του παρελθόντος σύστημα διοίκησης.
Στόχος της δεν είναι μια διοικητική Μεταρρύθμιση αληθινή, μια Μεταρρύθμιση ουσιαστική που θα έχει αντίκρισμα στους πολίτες και στην κοινωνία. Που θα συμβάλλει στην πρόοδο και στην ευημερία του τόπου μας.
Στόχος της είναι η διατήρηση και ισχυροποίηση του σημερινού υπερσυγκεντρωτικού status quo ελαφρώς παραλλαγμένου μέσα από μια κατ’ όνομα και μόνο, κενή περιεχομένου διοικητική Μεταρρύθμιση.
Γιατί πως είναι δυνατόν να προχωρήσει η διοικητική Μεταρρύθμιση που έχουν ανάγκη οι πολίτες και στηρίζουν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης όταν:
• Ανακοινώνεται στην καρδιά του Αυγούστου προσχέδιο νόμου χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, την ΕΝΑΕ και την ΚΕδΚΕ.
• Αγνοούνται παντελώς οι αποφάσεις των συνεδρίων της ΕΝΑΕ και της ΚΕδΚΕ που διεκδικούν Μεταρρύθμιση ουσιαστική, με διοίκηση αποκεντρωμένη, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών και όχι απλά παιχνίδια επί χάρτου με γνώμονα μικροκομματικά οφέλη. Για μας αυτές οι αποφάσεις αποτελούν την κόκκινη γραμμή των διεκδικήσεών μας.
• Παραμένουν άλυτα, συνεχώς διογκούμενα και παραπέμπονται στις καλένδες τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των νομαρχιών και των δήμων με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.
• Εξακολουθούν να υφίστανται οι τεράστιες, τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, παρά τις εδώ και τρία χρόνια σχετικές Κυβερνητικές δεσμεύσεις για ενδυνάμωση των υπηρεσιών μας
Η Μεταρρύθμιση επομένως που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση είναι άλλη μια εικονική μεταρρύθμιση που απέχει παρασάγγας από τις ανάγκες των πολιτών και τα θέλω της κοινωνίας.
Μετά λοιπόν και τις τελευταίες εξελίξεις, η παράταξή μας Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ καλεί όλες τις νομαρχίες της χώρας σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να ανατραπούν εν τη γενέσει τους, οι αντικοινωνικές και αντι-αυτοδιοικητικές Κυβερνητικές πολιτικές.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!