Κινεζικό ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας

Το ενδιαφέρον τους για μια γόνιμη συνεργασία με τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας εξεδήλωσε αντιπροσωπεία αξιωματούχων της κινέζικης επαρχίας Jiangxi της Κίνας, που βρίσκεται στην περιφέρεια και είχε συνομιλίες σήμερα με τον περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Οι βάσεις για μια καλή συνεργασία στο μέλλον πάνω σε διάφορους τομείς της οικονομίας τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της κινέζικης επαρχίας Jiangxi της Κίνας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν οι δύο πλευρές για την «Ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας στους τομείς της βιομηχανίας, της πληροφορίας (information industry) & του πολιτισμού (culture sector)».

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Περιφέρεια Jiangxi στην Κίνα το Νοέμβριο του 2011, όπου σφραγίστηκε το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2011 στη Λαμία μεταξύ των δύο περιφερειών, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική συνεργασία .

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας τέθηκαν κυρίως τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού και της επικοινωνίας (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας) και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει λεπτομερής ανάλυση των διαδικασιών.

 

Σχετική ανάρτηση:
Σύμφωνο συνεργασίας Π. Στερεάς Ελλάδας-Π. Jiangxi (Κίνα)

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!