Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία το πρώην Εφετείο

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για το κτήριο του πρώην Εφετείου Αθηνών, στην οδό Σωκράτους 65, ζήτησε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τόσο των μεταναστών που το έχουν καταλάβει όσο και των περιοίκων.

Ο νομάρχης Αθηνών επισκέφθηκε το κτήριο του πρώην Εφετείου Αθηνών, επικεφαλής κλιμακίου εποπτών δημόσιας υγείας και όπως τόνισε, «η κατάσταση καθημερινά γίνεται εκρηκτικότερη, από όλες τις πλευρές. Από υγειονομικής άποψης, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι άμεσος. Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες, έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της υπομονής τους και οδηγούμαστε σε ακραίες καταστάσεις. Φοβάμαι ότι τα χειρότερα έρχονται».

Όπως είπε, η νομαρχία Αθηνών δεν έχει άλλη αρμοδιότητα εκτός από την καταγραφή του προβλήματος και την ενημέρωση των αρμοδίων. «Αυτές τις ενέργειες τις έχουμε κάνει και με το παραπάνω. Φαίνεται όμως ότι δεν συγκινούνται, προφανώς γιατί δεν έχουν περάσει ποτέ, όχι μόνο από το κτήριο της οδού Σωκράτους, αλλά ούτε από την περιοχή της Ομόνοιας», σημείωσε και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει άλλη λύση όταν η πολιτική αφήνει κενά». Όσο για τη διοίκηση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα που είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου, τόνισε ότι έχει ενημερωθεί κατ’ επανάληψη με υπηρεσιακά έγγραφα της νομαρχίας Αθηνών και χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση τους.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση